Om Medkilas redusering til 1-2 kom på et straffespark på billigsalg, burde det ikke vært tvil i det påfølgende angrepet. Målskårer Ursin Ingebrigtsen ble lagt i bakken bakfra at Sortlands målvakt. I stedet for å få ny straffe, endte det med frispark til Sortland i søndagens cupkamp.

– Jeg velger ikke å kommentere den situasjonen og andre ting som gikk imot oss. Så får du tolke dette som du vil, sier Ursin Ingebrigtsen.

Straffesituasjonene kom i en

god periode for Medkila, som fikk blod på tann da Per Christian Ingebrigtsen tvang fram en god redning av gjestenes sisteskanse i det 65. minutt. Det var faktisk første gang Medkila truet Sortland, som kontrollerte kampen den første timen anført av kaptein Marius Jørgensen og den lekne 17-åringen Isak Freyr Svendsen sentralt.

Medkila ga ikke opp selv om laget ikke fikk straffe nummer to. 12 minutter før full tid ble Ursin Ingebrigtsen frispilt av Tobias Borch, men igjen var målmann Jevgenijs Sazonovs kattemyk og fikk blokkert.

På tampen fikk igjen Sortland kontroll, og kontret inn lagets tredje og Arild Stoltz’ andre mål for dagen.

– Sortland har en del gode spillere og er bedre samspilte enn oss, men vi har hevet oss betraktelig siden første kamp i vinter. Det kommer seg, sier Ursin Ingebrigtsen, som har bokført seks mål på to tellende kamper for Medkila etter overgangen fra HIL.

– Vi skulle gjerne hatt en førsterundekamp i cupen, men vi får prioritere serien i stedet, sier Ursin Ingebrigtsen.