Jan Arthur Reinås fra Fjell Skilag har hatt en formidabel sesong, og fremgangen er stor fra sist vinter. Da endte han som nummer ni sammenlagt.

Inntil norgescupfinalen på Gålå i langhelga var Reinås nummer tre i sammendraget. 17.-plass fredag og 15.-plass i søndagens finale bikket Reinås ned til fjerdeplass.

– Kroppen har tatt ferie

– Denne helga viser vel at formen ikke er på topp. Jeg hadde ikke mer å gå på. Kroppen har rett og slett tatt ferie, sier Reinås.

Fjell-løperen hadde 73 poeng å gå på til Filip Fjeld Andersen før de siste to rennene. Geilo-løperen hadde ei kanonhelg med seier fredag og andreplass søndag. Dermed kom Fjeld Andersen 144 poeng foran Reinås i sammendraget.

– Kjipt at jeg ikke klarte å beholde tredjeplassen, men det er fortjent at Fjeld Andersen fikk den. Han har gått klart fortest av oss sesongen sett under ett, sier Reinås.

– Fornøyd

Han toppet i sammendraget etter to seirer og én tredjeplass på tre renn i åpningshelga på Nes i januar.

Reinås fulgte opp med en tredjeplass første dag da norgescupsirkuset reiste videre til Voss i februar. Pallen sammenlagt glapp trolig da skånlendingen på dag to ble disket fra sprintfinalen grunnet tjuvstart.

Der og da meldte motgangen seg. Reinås var uggen i kroppen på Voss, og var syk i flere uker før de neste rennene i forbindelse med junior-NM i Harstad. Han klarte aldri å gjenvinne formen fra tidlig i sesongen.

– Kanskje røk tredjeplassen totalt med diskvalifikasjonen i sprinten på Voss. Hvem vet. Det er uansett lite å gjøre med i ettertid. Slike ting skjer.

– Jeg fikk inn i sesongen med mål om å vinne norgescupen. Det er hardt å innse at jeg ikke lyktes, men jeg er likevel fornøyd når jeg ser på resultatene i løpet av vinteren. For første gang har jeg vunnet nasjonale renn, og hatt fire pallplasseringer til sammen. I fjor var tredjeplass det beste, sier Reinås.

Stabilitet

Allerede vet Reinås hva han må forbedre neste sesong.

– Jeg tar ett steg om gangen, og nå har jeg klart å vinne noen renn. Neste år må jeg prøve å prestere jevnere over en hel sesong. Stabilitet er viktig om jeg skal kjempe i sammendrag. Det handler også litt om flaks ved å unngå sykdom, sier han.