Det var Tinden Bueskytterklubb som tok storeslem i NM. Klubben ble med sine fem individuelle medaljer og to lagmedaljer den nest beste klubben i Norge. Det mest imponerende var nok likevel at hele tre skyttere fra Tinden tok NM-gull.

Svein Nikolaisen skøyt seg til 1.-plassen i Instinkt herrer, Torje Ludviksen tok 1.-plassen i Recurve rekrutt gutter, og Anita Hennie Lien skøyt til gull i Instinkt damer.

Jobbet i syv år

Svein Nikolaisens NM-gull er noe han har lengtet etter lenge.

– Jeg har ventet syv år på dette. For syv år siden startet jeg å skyte tradisjonell bue. Derfor er det utrolig deilig endelig å ta gullet. Det kan ikke beskrives, men det er bare helt fantastisk. Adrenalinrushet under finalen var bare helt ubeskrivelig, sier han.

Mye hard jobbing ligger bak medaljen.

– Jeg vant en sølvmedalje i NM i tradisjonell for noen år siden, og da tenkte jeg at det var mulig å ta gull. Jeg har jobbet, jobbet og jobbet for dette, og det er vanvittig mange timer med trening som ligger bak for å bli best. Etter å ha trent i syv år for dette er det bare helt ubeskrivelig godt å endelig ta gullet, forteller Nikolaisen.

Medaljedryss

Fra Tinden Bueskytterklubb tok Randi Kristina Berg 2.-plass i Compound kadett jenter og Kent Andras Nikolaisen tok 2.-plass i Compound kadett gutter.

Fra Harstad Bueskytterklubb tok Knut Wegner 3.-plassen i Recurve herrer, og Simon Aune Johansen 3.-plassen i Instinkt rekrutt.

– Dette er den beste plasseringen jeg har hatt, og jeg kunne ikke vært mer fornøyd. Jeg har trent lenge mot NM, og i semifinalen tapte jeg mot NM-vinneren. Å vinne bronsefinalen var over all forventning, sier Wegner.

I tillegg til syv individuelle medaljer til lokale utøvere, tok Tinden Bueskytterklubb to lagmedaljer. Hennie Lien, Torje Ludviksen og Amalie Storelv tok 2.-plassen i Recurve rekrutt for lag.

Anita Hennie Lien, Veronica Mikalsen og Svein Nikolaisen tok 3.-plassen i Instinkt for lag.

Også SOIFs bueskyttergruppe var representert under NM, men ingen av SOIFs utøveretok medalje.

STERKT: Knut Wegner og Simon Aune Johansen fra Harstad Bueskytterklubb tok hver sin bronsemedalje i NM i Lillestrøm i helga. Foto: Harstad Bueskytterklubb