Det var den krystallklare meldingen etter at skilaget stemte over forslaget om navnebytte til skilaget som fikk sitt navn da de klubben ble grunnlagt tilbake i 1981. Da hadde klubben sin hjemmebane i Medkila, hvor de blant annet hadde sin egen lysløype. Da Statoil kom ti l byen tilbake i 1987, flyttet også Medkila Skilag sin hjemmebane til Folkeparken. Likevel har Medkila Skilag vært navnet som langrennsløperne i bydelen rundt Harstad sentrum har konkurrert under i nyere tid. Det har skilagets Tor-Christian Eilertsen kjent på som unaturlig. Derfor ville han også lansere forslaget som etter hans mening var riktig slik langrennsaktiviteten er i dag.

– Medkila er ikke et navn som jeg kjenner meg igjen i. Jeg er fra Harstad. Vi har vår hjemmebane i Folkeparken i Harstad. Junior-NM, NM - del 2, Hovedlandsrennet og norgescuprenn ble alle markesført med at det skjedde i Harstad. Det utgjør en god del av grunnlaget for at jeg ønsker et navnebytte, sa Eilertsen på tirsdagens årsmøte.

Nedstemt

Da årsmøtet kom fram til navnedebatten, uttrykte likevel Eilertsen skuffelse over måten klubbstyret hadde behandlet hans innspill på.

– Jeg lanserte dette tidlig i høst, og spilte inn denne saken, slik at man kunne ta debatten internt i klubben fram imot årsmøtet. Jeg kunne ha flagget saken på en annen måte, men valgte samtidig å være lojal mot klubben ved å la styret legge ut denne debatten. Det skjer først når papirene legges fram ei uke før årsmøtet. Da blir denne debatten begrenset. Jeg er skuffet over at man ikke kunne kjøre en mer åpen debatt på en navneendring i skilaget, sa Eilertsen etter årsmøtet.

Da hadde han nettopp sett at sitt eget forslag falt med kun to av 20 stemmer i voteringen.

– Jeg har prøvd denne saken for årsmøtet ved to anledninger. Nå får det eventuelt bli opp til andre å ta debatten videre. Uansett om man får støtte eller motbør så synes jeg at ideer må lanseres med meningers mot. Ellers kommer ikke samfunnet videre, sier Eilertsen.

– Enstemmig styre

Leder i Medkila Skilag Jon Arne Torbergsen skjønte ikke hvorfor navnedebatten skulle på bordet igjen etter at den først ble debattert og nedstemt tilbake i 2012.

– Vi er et enstemmig styre som ikke ønsket at denne saken skulle behandles på nytt. Det kom heller ikke innspill fra andre enn forslagsstiller på navnebytte. Medkila Skilag har vært et godt navn for oss, både innenfor og utenfor kretsen. Årsmøtet viser også et betydelig flertall for å beholde navnet, sier Torbergsen.

– Vi kunne ha tatt en større debatt på dette om det hadde kommet innspill fra en bred gruppe i skilaget. Men vi har kun registrert innspillet fra forslagsstilleren. Da ønsket vi egentlig ikke å bruke mer tid på denne saken, sier Torbergsen.

ENSTEMMIG: Jon Arne Torbergsen kunne berette om et enstemmig klubbstyre som ville beholde Medkila Skilag som navn. Foto: Ivar Hjelvik