Harstad Alpinklubbs årsmøte har vedtatt at det skal søkes om å få arrangere Telenorlekene i 2019, eller landsfinalen for 13-14-årsklassene. Med andre ord et uoffisielt norgesmesterskap.

Styret innstilte på 2020, men medlemmene vil ha fremskyndet både søknadsprosess og år for arrangementet.

Sjekker kapasiteten

Styreleder Trond Viggo Opdal lover at søknaden snarest mulig skal sendes til Norges Skiforbund.

– Tildelingen skjer i juni. Allerede har jeg muntlig varslet at Harstad ønsket det uoffisielle norgesmesterskapet i 2019. Et utkast for søknaden er laget. Nå skal den finpusses og data skal kvalitetssikres før den sendes inn i løpet av ei uke, sier Opdal.

Blant annet skal det undersøkes om hotellene i byen har kapasitet i mars 2019. Det er normalt 250-300 løpere til start i landsfinaler, og på grunn av utøvernes unge alder er det store reisefølger med trenere, ledere og foreldre.

– Blant disse finnes fremtidens Kjetil Jansrud eller Nina Løseth, sier Opdal.

Alpinklubben har registrert at rennleder Rune Tøllefsen for norgesmesterskapet i langrenn, som fant sted i Harstad nylig, har signalisert at samarbeidspartnerne Kilkam og Medkila trolig vil prøve å få NM del 2 for senior i 2019 og nordnorsk mesterskap i 2020. Begge disse arrangementene finner sted i mars.

– Det kan bli krasj. Derfor må vi snakke sammen, sier Opdal.

Alpinklubben er bestemt på at Harstad skal stå som arrangør av Telenorlekene enten i 2019 eller 2020.

– Går ikke tildelingen for 2019 vår vei i sommer, sender vi inn en fornyet søknad og endrer årstall til 2020, sier Opdal.

– Enklere enn NNM

Alpinklubben arrangerte nordnorsk mesterskap i alpint i februar. Ildsjelene er ikke redd for å påta seg nasjonale renn.

– Klubben arrangerte hovedlandsrennet i 1995 og landsfinalen i 2004. Å arrangere NNM er mye mer komplisert. Det håndterte vi fint, og da klarer vi også andre utfordringer, sier Opdal.

– Det er dessuten viktig å gjennomføre større renn jevnlig for å trimme organisasjonen - akkurat det samme som vi ser innen langrenn, som annethvert år prøver å få større mesterskap og renn til byen, sier han.

Kjente omgivelser

Med ny giv i klubben kan det komme spennende arrangementer på løpende bånd i årene fremover.

– Vi synes det er viktig at nordnorske løpere skal få konkurrere i kjente arenaer. For egen del har vi ganske mange løpere som kan delta enten i 2019 eller 2020. For en Harstad-alpinist vil det være artig å få kjøre landsfinale i kjente omgivelser, sier Opdal.

Alpinklubben er for øvrig representert ved Sigrid Olsen og Asbjørn Tevik Klefstad i langhelgens landsfinale, som finner sted på Voss.

DELTAKER: Sigrid Olsen deltar i helga i landsfinalen på Voss. Foto: Hans Viktor Øye