For Harstad Innebandyklubb er den en stor lettelse at to av lagets fremste poengplukkere viser vei ved å signere nye kontrakter trass i nedrykket. Før helga ble det kjent at den latviske stjernespilleren Ritvars Berzins har akseptert en toårsavtale. Finske Tuomo Manninen følger opp.

– Mitt ønske er at Harstad skal spille i eliteserien etter neste sesong, og jeg vil være med på reisen på grunn av den gode lagånden, sier Manninen.

Skåret i 13 kamper på rad

23-åringen kom til Harstad i fjor sommer fra spill i tysk Bundesliga for Floor Fighters Chemnitz, men trengte litt tid til å tilpasse seg spillet i Norge. En skade tidlig i sesongen var også uheldig både for finnen og klubben.

– Innebandy i Norge er mye mer fysisk enn i Tyskland. Det tok en kvart sesong å bli vant, sier han.

Da han først var akklimatisert kunne alle se hvilken klassespiller Harstad hadde sikret seg. Manninnen skåret i samtlige av de siste 13 serierundene – i fem av disse to mål – og hadde også målgivende i ni av de siste ti kampene da Harstad var nær ved å berge plassen mot alle odds.

– Vi hadde marginene imot før jul. Så skjedde noe, og vi begynte å spille fantastisk innebandy. Jeg ønsker å være med på å gjenskape opplevelsene med hjemmekampene, med masse støtte fra publikum, og flotte reiser med gjengen, sier Manninen.

Nye utfordringer

Nestleder Ole Petter Anfinsen i Harstad Innebandyklubb er nærmest i ekstase over å lande en ny avtale med Manninen.

– Tuomo har vært en kjempebra tilvekst, både sportslig og på det sosiale plan. Nok en viktig spiller er på plass, og klubben jobber videre med å få stallen så sterk som mulig fram mot neste sesong, sier Anfinsen.

Den sesongen blir utfordrende på en annen måte enn i eliteserien. Kampene i en kretsserie er ikke spesielt motiverende for spillere som er vant til et høyere nivå.

Manninen forventer at Harstad feier gjennom nordnorsk 1.-divisjon.

– Det handler om å gjøre oss klare for opprykkskvalifisering, og holde elitenivået slik at vi rykker opp, sier han.

Det er også klart at Espen Myrvang blir med to år til. Myrvang gjorde comeback etter jul. Han har 45 eliteseriekamper for Harstad.

FORTSETTER: Espen Myrvang (t.v.) skal hjelpe Harstad å slå seg fram. Her sammen med sportslig leder Nicolai Christensen. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø