Poloczek er ganske fersk innenfor karatesporten, og deltok under årets norske mesterskap av ren nysgjerrighet på hvor nivået lå hen.

– At jeg skulle gå hen og hente hjem en medalje hadde jeg ikke trodd, sier Poloczek, som har drevet med karate i Harstad Karateklubb de siste to årene.

Gult belte

Under årets NM skulle han konkurrere mot åtte andre deltakere i øvelsen «Fullkontakt med begrensinger». Og selv om han møtte på utøvere som var langt mer erfarne enn han selv, viste han et imponerende nivå under konkurransene.

– Jeg møtte flere utøvere med sort belte, og synes at det hele gikk veldig bra. Å hente hjem en bronsemedalje her hadde jeg overhodet ikke trodd at jeg skulle oppleve her. Dette er helt ufattelig, sier han.

Og karateklubb-medlemmet legger ikke skjul på at dette har stor betydning for hans videre satsing på karate.

– Motivasjonen er det ingenting å si på nå. Jeg skal fortsette å gjøre hva jeg kan for å utvikle meg innenfor idretten, sier Poloczek.

– Sterk prestasjon

For Harstad Karateklubb representerer dette klubbens aller første NM-medalje. Det er leder Bjarne Rafaelsen meget imponert over.

– Han reiser ned alene og forbereder seg som vår eneste utøver. At han da går hen og henter hjem en NM-bronse er virkelig sterkt, sier Poloczek.

Karateklubben hadde satt seg som sin neste milepæl å hente hjem medaljer fra NM.

– Men jeg hadde ikke trodd at dette skulle skje så fort. Nå må målet vårt være å fortsette i Thomas fotspor og gjøre vårt for å hente hjem flere NM-medaljer i framtida, sier Rafaelsen.