To løpere kjempet hardt om Hinnøyløp-tittelen:

På relativt vanskelig føre ble det tidlig klart at duoen var de som skulle kjempe om seieren under årets Hinnøyløp. I de relativt vanskelige værforholdene ble det tidlig klart at kampen om årets seier ville stå mellom fjorårsvinner Sulen Hovland og Hinnøyløps-debutanten Mikalsen. På oppløpet viste det seg at det var sistnevnte som skulle ta hjem seieren under duellen.

– I dag hadde jeg ikke klart å slå Håkon uansett, sa Sulen Hovland etter at spurttapet var et faktum.

– Jeg følte meg sterk oppover og prøvde bare å gå. Samtidig blir det vanskelig å gå i fra når forholdene er såpass vanskelig, sier duoen, som tidlig ble enig om å samarbeide under løpet. Resultatet ble et sjeldent spurtoppgjør i turrennssammenheng.

Reistadløp og NM

For Hinnøyløpsvinneren, som er bosatt i Harstad og jobber for Statoil, var dette første gang han deltok under turrennet på snaut 30 kilometer.

– Jeg har ikke gått dette løpet tidligere, men må si at dette ble en kjempefin hardøkt inn imot årets Reistadløp, sier Mikalsen.

Her kan han se tilbake på en sterk statistikk.

– De siste seks gangene jeg har deltatt, har jeg også vunnet Reistadløpet. Jeg digger de seige stigningene opp Reistadlia, og har igjen ambisjoner om å vinne, sier Mikalsen.

For Sulen Hovland var dette en perfekt oppkjøring til NM – del 2 neste helg.

– Da står det ei femmil i klassisk stil på plakaten. Den blir spennende. jeg håper jo på å gjøre det bra også her, sier Sulen Hovland.

I kvinneklassen sørget Ingeborg Hansen for å vinne komfortabelt foran Berit Anne Reinås.

Forsvarlig

Ett av de store spørsmålene på forhånd var om årets Hinnøyløp skulle ha vært arrangert. Etter å ha vurdert været gjorde rennjuryen en vurdering om å kjøre rennet. Ifølge de aller fleste løperne som kom seg i gjennom årets Hinnøyløp, var det en riktig avgjørelse fra arrangørens side.

– Løypa hadde føket igjen flere steder og forholdene var tidvis intense. Men det var nok en riktig avgjørelse å gå for å kjøre rennet. I slike værforhold som dette er det vanskelig å kunne gardere seg mot alt, sier Hinnøyløp-deltaker og NM-løypesjef Tormod Johnsen.

VINNER: Håkon Mikalsen tok siste stikk i duellen mot Torgeir Sulen Hovland under årets Hinnøyløp. Duoen gikk sammen hele løpet, men gikk seirende ut av spurtduellen. Foto: Foto: Ivar Hjelvik