Det tok bare litt over seks minutter før Ingebrigtsen laget kampens første mål og sendte Medkila i ledelsen. De rundt 150 tilskuerne som hadde møtt opp for å se det lokale oppgjøret ble vitne til en thriller av en førsteomgang, hvor begge lagene skapte store sjanser.

Landsås fikk uttelling da Ole Kristian Frikstad satte ballen til motsatt side for Medkilas målvakt Kristian Ørnsrud på et straffespark i det 28. minuttet, og Michael Mikalsen tok deretter Landsås i ledelsen på en heading fra en corner. Like før pause dukket likevel Ingebrigtsen opp igjen, og scoret sitt andre for dagen.

Ustoppelig

Det var i januar at Marcus Ursin Ingebrigtsen gikk fra HIL til Medkila, og lørdag demonstrerte Ingebrigtsen ovenfor både medspillere og tilskuere hvorfor signeringen blir ufattelig viktig for Medkila i den kommende sesongen. Ingebrigtsen scoret hele tre mål i andre omgang, og Medkila-spissen kunne dermed notere seg hele fem nettkjenninger i løpet av kampen. Magnus Reppen Samuelsen gjorde ydmykelsen komplett da han scoret Medkilas sjette mål i det siste spilleminuttet.

– Det er på grunn av dette at de har hentet meg. Planen var å komme hit for å spille som spiss, og da må jeg levere mål. Da er det selvfølgelig deilig å få en slik start som dette for Medkila, sier Ingebrigtsen.

Liker Medkila

Ingebrigtsen er fornøyd med at han valgte å bli Medkila-spiller i januar, spesielt etter at seieren over Landsås.

– Nå er det gøy å være Medkila-spiller, og det tror jeg at vi viste mot Landsås. Jeg spiller på et lag med unggutter som har lyst til å bli så god som mulig, og samtidig sammen med rutinerte spillere som vet akkurat hva dette handler om. Mot Landsås gjorde de meg gode, og da var det bare min jobb å Fakta

sette ballen i mål da jeg fikk mulighetene til det, sier han.

– Lovende

Spillende trener i Medkila, Thomas Bergland, var mannen som hentet Ingebrigtsen til Medkila, og Bergland er nå naturligvis svært fornøyd med signeringen.

– Marcus er ustoppelig. Han er sterk og en utrolig god avslutter. Marcus har et helt annet nivå i seg enn forsvarsspillerne på Landsås. Han gjør som han vil. Alle vet at han er en god spiller, men å score fem mål på dette nivået er helt utrolig. Nå er han i gang, og dette ser veldig lovende ut før sesongstart. Jeg ser frem til sesongstart, sier han.

- Tittelfavoritter

Eirik Risbøl mener Landsås startet bra, men at Marcus ble for god.

- Vi er gode i de første 30 til 40 minuttene, men det holder ikke. Vi kan ikke være på samme nivå som Marcus gjennom 90 minutter, det går bare ikke. Medkila er et godt lag, og jeg mener de er favoritter til å vinne divisjonen i år, sier

START: Ole Kristian Frikstad jubler etter å ha utlignet til 1-1 på straffe. Landsås startet godt, men klarte ikke å holde på ledelsen. Foto: Theodor Karlsen