På Lavangseidet skistadion sørget nemlig Medkila Skilag for å vise at han også kan bite i fra seg i denne disiplinen. For etter å ha blitt hardt angrepet av Fjell-rival Marcus Åshovd på oppløpet, avgjorde han et oppløpsduellen som ble så spennende at man kunne miste bakkekontakten av mindre.

– Det var tungt i dag. Jeg ventet meg en tøff duell mot Marcus. Og slik ble det også, sier Østberg og ser på dagens tøffeste konkurrent.

– Det ble en tøff duell, o g et løp som kostet en del krefter. Dessuten merket jeg også den forrige uka godt i beina, sier Åshovd etter vel gjennomført utgave av Fjellsprinten.

Skolesøkere

Da ble nemlig uka fylt opp av skirenn etter at han og Fjell-kollega Ida Tovås dro sørover for å være med på opptaksprøvene til NTG på Lillehammer. Det innebar å gå testrenn i tillegg til at NNM i Tromsø avsluttet uka.

– Det ble en tøff greie som jeg kjenner godt nå. Siden jeg ikke kom inn i Lillehammer, kommer det til å bli skigymnas på Meråker for min del, sier Åshovd.

Rival og langrennskollega Østberg ser nordover når han tar steget på videregående skole kommende høst.

– Jeg er motivert, og kommer til å fortsette med skisatsingen. Det gjør jeg i Tromsø på NTG, sier Østberg.

Med lørdagens gode prestasjon, beholdt han en solid luke ned til Åshovd i Tour de Ofoten. Foran møtet med «monsterbakken» i Narvik, ledet Østberg med 37 sekunder.

– Dette jeg lever for

Noen minutter før hadde Noah Nylund sørget for å igjen vise at han holder høy nasjonal klasse. Selv om sprint ikke på noen måte representerer favorittdistansen, var han enerådende da han kom alene nedover oppløpet på Lavangseidet skistadion.

– Det er ufattelig kort, og tar ikke lang tid. Jeg foretrekker det lengre, sier Nylund etter en ny maktdemonstrasjon.

– Det er jo å gå fort på ski som jeg virkelig lever for. For det er jo dette som er artig, sier Nylund.

Han er også den av utøverne som på forhånd ser med mest positive øyne på å bestige bakken i alpinanlegget søndag.

– For de som elsker å padle, så er jo dette en perfekt øvelse, sier Nylund, som lenge har sett fram til helgas tredagerskonkurranse.

Sterk sprint

For Ida Tovås ble lørdagen en sterk tilbakekomst i langrennsløypa etter en ganske så tung start på touren i Bjerkvik. Med sin tøffeste konkurrent, Herborg Skjelle på startstreken, sørget hun for å distansere alle på hjemmebane.

– Det smakte godt å levere et solid skirenn etter at man har følt seg tung i kroppen den siste tida, sier Tovås.

Fjell-løperen legger ikke skjul på at det er langrennsløper som hun har tenkt å bli.

– Jeg er veldig motivert for fortsettelsen, og har veldig lyst til å satse på langrennskarrieren. Det tror jeg vil skje i Nordreisa, sier Tovås.

Verken hun, Noah Nylund eller Sivert Østberg hadde noen problemer med å heve hendene over hodet som tour-vinnere etter at Tour de Ofoten ble avsluttet på toppen av alpinbakken i Narvik. Det skjedde grytidlig søndag morgen der klokka i tillegg hadde blitt stilt en time fram.

– Dette er jo et prøveår. Ser man bort i fra akkurat dette, så må vi si oss veldig godt fornøyd med denne konkurranseformen. Det kan veldig gdodt hende at dette er noe som vi kan jobbe med for framtida. Så synes jeg også at vår langrennsstadion egner seg veldig godt for sprint, sier Jan Erik Reinås.

SEIRET: Selv om sprint ikke er favorittøvelsen, sørget Noah Nylund for å vinne Fjellsprinten komfortabelt. Foto: Ivar Hjelvik
FORNØYD: Jan Erik Reinås har troen på tour-konseptet. Foto: Ivar Hjelvik
TRIUMFERTE: Ida Tovås sprintet inn til seier under lørdagens sprint. Hun sikret seg også sammenlagtseieren i Tour de Ofoten søndag. Foto: Ivar Hjelvik