Skånland kom i fjorårets sesong på andreplass 4.-divisjon avdeling Hålogaland, men det var likevel et godt stykke opp til Morild, som bare hadde et eneste tap i fjorårets sesong. Det var likevel vanskelig å se da Skånland vant komfortabelt 4–0 over Morild lørdag.

At Skånland fikk en straffe tidlig i kampen hjalp nok mye. Marius Jakobsens skudd ble reddet av Morilds målvakt, men Joakim Mattson var våken og satte returen.

– Å sette returen var ufattelig godt. Det var kjempedeilig, for da fikk vi en god start på kampen, sier han.

Endelig seier

Petter Hustad økte ledelsen i det 24. minuttet, og Morilds Eduard Tismanaru ble utvist bare noen få minutter etter. Med ti mann klarte aldri Morild å spille seg inn i kampen, og etter at Sander Samuelsen scoret like før pause var det for de fleste klart hvordan kampen ville utvikle seg. Den samme spilleren fikk notert seg sin andre nettkjenning for dagen like før slutt.

– Det er så godt å vinne, herregud hvor godt det føles. I de åtte siste kampene mellom Skånland og Morild har Skånland tapt syv kamper og spilt til uavgjort én kamp, sier Mattson.

Den tidligere HIL B-spilleren, som tok overgang til Skånland i år, er også fornøyd med at Skånland var klinisk foran mål.

– Vi har slitt litt med sluttproduktet i oppkjøringsfasen, selv om vi har spilt god fotball. Bakover har vi forsvart oss godt.

Derfor er det kjempedeilig at vi endelig scorer de målene som vi gjør i dag. Vi var god i angrep i dag. Spiller vi slik fremover ser det lovende ut foran sesongen. I dag spilte vi bra fotball, og vi var klart best, sier han.

Fakta

– Som forventet

Trener Tor Anders Hustad mener at Skånlands kampplan ga uttelling.

– Dette var som planlagt. Jeg hadde sett for meg dette kampbildet, for Morild er bedre offensivt enn defensivt, og de er farlige på kontringer. Derfor ville vi spille ballen, og det var viktig at vi ikke ga den bort, slik at de ikke kunne skape farlige situasjoner, sier han.

– Jeg er godt fornøyd med resultatet. Vi er god i en periode av kampen, og da vi gikk inn 3–0 til pause handlet det bare om å hindre dem fra å score. Nettopp det gjorde vi en god jobb med, sier Skånland-treneren.