16-åringen fra Harstad Alpinklubb endte på 39.-plass av 56 som fullførte utforkonkurransen i første dag av hovedlandsrennet på Hafjell. Hun var ni sekunder bak vinneren torsdag.

Tilvenning

– Jeg syns det gikk bra, og kjørte mye bedre enn på trening dagen i forveien. I konkurransen klarte jeg å dra med meg mye fart fra begynnelsen av løpet, og hoppet også mye bedre enn på trening. Da bommet jeg fullstendig på blankisen i midtpartiet. Jeg er vant med natursnø og er ikke trent for slike forhold på kunstsnø, sier Sommerbakk Hoseth.

Tidsmessig var hun fem sekunder raskere i konkurransen enn på trening, og Sommerbakk Hoseth kjørte seg opp fra 51. til 39.-plass på resultatlista.

– Med en dag til med trening i bakken her kunne jeg nok klatret ytterligere, sier hun.

Justerte målsetting

Før hovedlandsrennet var resultatmålet å ha minst ti løpere bak seg.

– Etter trening på Hafjell fant jeg ut at målsettingen måtte justeres opp, og jeg la lista på topp tre av nordnorske utøvere, sier Sommerbakk Hoseth.

Hun var nest beste alpinist fra landsdelen torsdag, og det var en aldri så liten personlig revansj etter motgangen i nordnorsk mesterskap på hjemmebane. Da fikk hun kun kjørt super-G, og det gjorde hun med 39,5 i feber.

– Jeg kom et tidels sekund bak pallen. Det var surt.

Blåmerker

Nå ser hun fram til super-G fredag og storslalåm lørdag.

– Også her vil jeg sammenligne meg med de øvrige fra Nord-Norge, og håper å være blant de tre beste i så måte. Det er vanskelig å spå plassering totalt ettersom det kommer flere konkurrenter i de mer tekniske disiplinene enn i utfor, som mange ikke tør kjøre.

Klubbvenninne Marthe-Sofie Grasto Wilhelmsson falt i utfor torsdag.

– Hun fikk et slag like før mål, som utløste begge skiene. Hun kom seg unna uten andre skader enn noen blåmerker, og er klar for resten av mesterskapet, sier Sommerbakk Hoseth.

TROPPEN: Fra venstre: Marthe-Sofie Grasto Wilhelmsson, lagleder Fred Jørgensen og Caroline Sommerbakk Hoseth er på Hafjell. Foto: privat