Hans personlige mening er at idrettsrådet la fram et spennende forslag om hvilke anlegg idretten skal kjempe for i årene som kommer. Samtidig understreker han at HIL-styret må diskutere saken før han kan si hva klubben vil stemme for på årsmøtet i idrettsrådet 5. april. HIL er for øvrig representert ved Hugo Kjelseth i rådet.

– Jeg tenker såpass bredt og i et stort perspektiv at jeg sitter pris på at Harstad i det hele tatt får laget en slik plan. Den er et resultat av et grundig arbeid. Rapporten står sterkt når vi legger til grunn erfaringene idrettsrådet har hentet fra andre byer og steder, som har lyktes med tilsvarende prosjekter, sier Nyborg.

– For oss som har aktiviteten ved og rundt Harstad stadion, som er det mest besøkte kulturtilbudet i byen, er det godt å se at stadionområdet er på lista. Det vil være et langsiktig og stort prosjekt å få til ei bedre totalløsning for stadionområdet, sier han.

– Hva trenger fotballen?

– Vi trenger en storhall. For å få den til må fotballklubbene i byen fortsette med det vi nå har påbegynt, nemlig å samarbeide og tenke hvordan vi kan bli bedre både på bredde og i toppen. Vi må heie hverandre fram i stedt for å konkurrere hverandre i hjel.

– Er fotball forbigått på prioriteringslista med tanke på hvor stor idretten er?

– Kanskje er vi forbigått av oss selv. Vi har hatt behov både for å feie for egen dør og rydde i egen bakgård. Den jobben må vi gjøre før vi kan begynne å kreve plass foran andre i køa.

– Fotball er den mest populære idretten både på verdensbasis og i Harstad. Hvis vi gjør ting rett får vi enda flere brukere. Da blir vi en stor og samlet aktør som kan presse på for å få våre behov tilfredsstilt. Nå er stadion på femteplass, og det er naturlig, sier Nyborg.

Rune Tøllefsen var til stede både som skileder og fotballtrener. Han representerer både Medkila Skilag og HIL, og er styreleder for Seaworkshallen ved Harstad stadion. Tøllefsen deler Nyborgs oppfatning av at en storhall for fotball er nødvendig å få på plass i Harstad.

– Drømmen er å få til et tak over Harstad stadion. Jeg tror det er det nærmeste vi i Harstad kan komme ei realisering av en storhall. Skal det bygges en ny Harstadhall må det være mulig å tenke større og bygge alt inn i ett, sier Tøllefsen.