Det sier Fjell Skilags ungdomsleder Sveinung Ims etter at klubben i sommer ble tatt med på idedugnad for å være med på arrangementssida i det som var planlagt å bli Ofotens egen langrenns-tour. Fredag står Bjerkvik klar til å arrangere historiens første skirenn i regionens egen Tour. Lørdag skal det sprintes i Fjell Skilags løyper på Lavangseidet, mens det søndag er duket for å bestige alpinbakken i Narvik som avsluttende kraftprøve.

– Vi fant hverandre da Narvik Skiklubb presenterte denne ideen for oss sist sommer. Samtidig har vi jo et ønske om å skape noe nytt på arrangementsfronten, sier Ims.

Sprinter av gårde

Etter at det fredag er duket for fristilrenn i Bjerkvik, forflytter deltakerne seg til Lavangseidet lørdag formiddag. Da skal det vurderes om det er tørrvoks eller klister som er resepten for perfekte ski når det skal sprintes på Lavangseidet i klassisk stil.

– Dette blir spennende. Vi hjelper hverandre med arrangementene, selv om de står i terminlista som tre ulike sonerenn. Vi er jo veldig klare for å komme med et nytt og moderne konkurransekonsept, sier Ims.

Etter at to renn er gjennomført, er det duket for Ofotens svar på monsterbakken i Val Di Fiemme. Den finner man i Narviks alpinanlegg.

– Det er duket for en skikkelig kraftprøve i Narvik grytidlig på morgenen. Når det i tillegg er stilt på klokkens visere noen timer i forkant, blir følelsen ekstra tidlig. Men det må til for å være ferdige i alpinbakken tidlig på formiddagen, forklarer Ims.

– Ser framover

I alpinbakken er det 250 høydemeter som skal forseres i Narviks familiebakke. Det gjelder de aller eldste. Jaktstarten - som de fleste kjenner igjen fra Tour de Ski - er konkurranseformen fra 13 år og oppover.

– Vi er jo veldig spente på konseptet og hvordan det vil slå an. Men foreløpig virker det som om regionen responderer godt på dette arrangementet.

– Vi har jo med oss utøvere fra hele regionen. Til vårt fredagsrenn har vi registrert 130 påmeldte. Det inkluderer blant annet utøvere fra Lofoten, Sortland, Bardu og Tromsø. Det er deltakertall som vi kan si oss godt fornøyde med, sier Bjerkvik IFs Kai Holmer.

Han understreker at konseptet også har et stort potensial, selv om klubbene på langt nær er de første i landet som landerer sin egen variant av Tour de Ski.

– Det er slutt på tider der man sender løperne ut i skogen og venter på at de skal komme tilbake igjen. Her har vi lanseret en moderne langrennskonkurranse som er spennende gjennom tre dager. Så er det også potensial i konkurransen som kan jobbes videre med i årene som kommer, mener Holmer.

KLAR: Sveinung Ims i Fjell Skilag er klar for å sjøsette en regional langrennstour i Ofoten. Arkivfoto: Ivar Hjelvik Foto: Ivar Hjelvik
KLAR: Talsperson for Tour de Ofoten, Kai Holmer, er spent på Tour de Ofotens debutsesong. Foto: privat Foto: privat