Skillingstad hadde nemlig ikke noe spesielt godt Hovedlandsrenn. Medaljeambisjoner i kombinert ble i stor grad borte etter at man fikk et meget vanskelig utgangspunkt i hoppbakken. Fredag var denne konkurransen ettertrykkelig lagt bak seg. Da viste Kilkameratenes fremste langrennsløper at han også er Nord-Norges raskeste 15-åring innenfor distansen 3 kilometer klassisk under NNM på Kvaløysletta.

– Det var godt å kjenne på at langrennsformen er spisset. jeg rakk å komme tilbake i form etter et par sykedager etter hovedlandsrennet. For i dag føltes gjennomføringen veldig bra, sier Skillingstad om karrierens tredje nordnorske mesterskap.

Sekundstrid

Han beskriver likevel at det var en skikkelig kamp i sporet under den første dagen av årets renn.

– Det var jo skikkelig krig i sporet i dag. Jeg fikk sekundering på at det var tett mellom meg og Martin Grape Fladby fra Bærums Verk. I mål var løperen, som ikke var med i nordnorsk mesterskap fire sekunder bak Skillingstad.

– Det var skikkelig krig i sporet i dag. Jeg er aller mest fornøyd med at jeg kunne gå uten å bli stiv under fredagens løp. Så kommer det igjen til å bli interessant når det er duket for lørdagens løp, sier Skillingstad.

Mens det fredag dreide seg om sprintdistanser, er lørdagen satt av til lange fristilsdistanser. I Skillingstads tilfelle betyr dette 7,5 kilometer fellesstart.

– Det blir nok interessant. Konkurranseformen liker jeg godt. Så er også løypene desto mer beinharde enn de var under fredagens løp, sier Skillingstad.

Første NNM-tittel

For den 13-årige Medkila-løperen Noah Nylund ble det seier i første forsøk.

– Formen føltes bra i dag. I ei relativt lett løype var det bare å gi på det man hadde. Selv om jeg hadde forventninger om å kjempe i toppen, var det artig å kunne innfri med gullmedalje, sier 13-åringen om sitt første seiersløp i NNM-sammenheng.

Nå ser han fram til morgendagens oppgave i en litt tyngre løype.

– Lørdagens fire kilometer fristil ser jeg veldig fram til. En tyngre løype og en lengre distanse er noe som jeg setter veldig pris på. Derfor må jeg si at jeg gleder meg til lørdagens løp, sier Nylund.

GULL: Noah Nylund slo til med NNM-gull på første forsøk da han slo til med seier. – Artig å klare og gå helt til topps, sier 13-åringen fra Medkila Skilag. Foto: privat