For løperen, som i år har levert en glimrende sesong i langrennsløypa, hadde ingen optimal oppladning til fredagens 7,5 kilometer klassisk. Og det så ut som om det skulle bli tungt å få med utfallet i toppen å gjøre midt i løpet.

– Jeg ble sekundert så mye som 14 sekunder bak Eirik Valnes på et tidspunkt i løpet. Med 15 sekunders startintervall hadde jeg også Audun Erikstad nesten helt i ryggen. Jeg var nødt til å gå i meg selv og virkelig skjerpe meg i løpets sluttfase, sier Sulen Hovland.

Han økte takten og leverte en innspurt som ingen var i nærheten av å svare på. Derfor utviklet løpet seg til å bli en skikkelig sekundstrid mellom Sulen Hovland og Erikstad. Til slutt skilte det ett fattig sekund i 22-åringen fra Tennevassåsens favør.

– Det betyr jo en hel del å hente hjem et nordnorsk mesterskap. Selv om jeg har to fra før, er det ekstra stas med det første seniormesterskapet, sier Sulen Hovland.

Per fredag ettermiddag var Sulen Hovland litt mer usikker på det som skal skje under lørdagens 30 kilometer i fristil.

– Jeg hadde nok mine største medaljeambisjoner under fredagens løp. Og slik som situasjonen er nå, så er jeg nok usikkert startende lørdag. Det skyldes at jeg sliter med å innta næring. Klarer jeg ikke det i tilstrekkelig grad, er sjansen til stede for å gå tom under lørdagens tremil. Men jeg har veldig lyst til å komme meg til start, og håper selvfølgelig på at det skal la seg gjøre. Men her kan nok Audun Erikstad fort bli sterk, sier Sulen Hovland fredag.