For langrennsløper Magnus Øyaas Håbrekke fra Melhus ble norgesmesterskapet for junior et lite mareritt. Lørdag var uhellet ute under 10-kilometeren i Kilbotn. Øyaas Håbrekke gikk over ende og pådro seg to brudd i venstre legg i fallet.

- Fikk god hjelp

Uhellet skjedde i en utforkjøring og høyresving et sted mellom tidsmålingene på 1,9 og 4,2 kilometer.

- Jeg skulle bremse før en sving. Det var veldig isete midt i løypa, men løst i kantene, så skituppen hekta i løssnøen. Det gjorde at jeg vred ankelen fra meg, og førte til bruddene, sier Øyaas Håbrekke.

18-åringen ble raskt tatt hånd om.

- Jeg fikk god hjelp av løypemannskapet, sier han.

Øyaas Håbrekke ble raskt fraktet inn til stadion og fikk førstehjelp til ambulansen ankom. Han ble operert ved sykehuset i Harstad lørdag kveld.

- Fint og bredt

Melhus-løperen har vært en toppløper nasjonalt i ungdomsklassene. Han klandrer ingen, og stiller ikke spørsmål om traseene, som mange opplevde som svært krevende med tøffe utforkjøringer og harde bakker.

- Det var er uhell. Jeg syns løypene var utrolig fine og brede. Det er artig med litt utfordrende svinger og løyper. Inntrykket mitt etter NM er veldig bra, sier Øyaas Håbrekke, som normalt er dyktig i fart med sin erfaring fra alpint og kjøring på snøbrett.

Han måtte bli igjen i Harstad over helga, og skal etter planen sjekke ut av sykehuset og sendes hjem mandag ettermiddag.

NM-arrangøren leverte blomsterhilsen til langrennsløperen på sykehuset.

- Ingen fare

Som ht.no meldte lørdag var det mange som slet i Kilbotn, og en rekke løpere kjørte ut av løypene. Flere måtte bryte, men i hovedsak grunnet utmattelse.

- Med nærmere 900 løpere til start er det ikke unaturlig at noen er uheldige. Vi har noen tøffe bakker, men svingene er åtte meter brede og doserte. Løypene utgjør ingen fare for utøverne, uttalte rennleder Tøllefsen lørdag.

Melhus-løper Øyaas Håbrekke var for øvrig ikke den eneste som ble hentet med ambulanse, som også ble tilkalt til NM-arenaen i Kilbotn da en funksjonær skadet seg lørdag.

- Vedkommende skulle gjerne et strips med en kniv, som glapp. Dermed ble kniven kjørt inn i låret. Funksjonæren fikk raskt hjelp og ble senere sent til sykehus for å sy, opplyser Tøllefsen.

Rennleder Rune Tøllefsen sier junior-NM gikk greit med unntak av uhellet til løperen fra Melhus. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø