Sportslig leder Ole-Martin Linaker sier toppserielaget vil prøve noe tilsvarende som HIL gjør i 2017: Hente utenlandske spillere, som i hovedsak skal livnære seg gjennom ordinært arbeid i Harstad.

Måtte gi slipp på proff

– Hos oss kan det bli snakk om å være semiprofesjonelle fotballspillere, men i hovedsak ha inntekt utenfor klubben, sier Linaker.

Det er for øvrig ikke uvanlige at spillere på elitelaget til Medkila har litt penger for å spille fotball. De tre norske nøkkelspillerne som forlot i vinter, Ida Fjordbakk, Katrine Winnem Jørgensen og Cesilie Andreassen, hadde alle proffkontrakter.

Nylig måtte Medkila gi slipp på den georgiske landslagsspilleren Tatiana Matveeva. Kontrakten ble sagt opp fordi Medkila ikke har råd til en heltidsspiller.

– Spillerstallen er for tynn. Vi jobber mot europeiske spillere, sier Linaker.

Han sier det i utgangspunktet er tenkt at klubben skal signerer to nye spillere.

Prøvespill

– Hvor nær er dere å finne de dere trenger?

– Vi lanseres stadig for spillere, som kan være aktuelle, men vi har ikke kastet oss på noen av dem som hittil har vært i bildet.

Linaker tror likevel en løsning kan være nær. Han tar sikte på at nykommerne skal være på plass før Medkilas avreise til treningsleiren på La Manga 21. mars.

– Vi planlegger å reise med 17-18 spillere. Da har vi regnet inn to nye spillere.

– Selv om vi ikke kan gå ut med navn, er det ikke usannsynlig at vi får se kandidater på prøve i løpet av kort tid, sier Linaker.

Interessante spillere i regionen

Medkila vil invitere Mjølners målvakt Hanne Larsen til treningsleiren. 15-åringen var med også i fjor, men fikk mest et sosialt utbytte da hun var uheldig og ble skadet. Det er et mål for Medkila å hente jentelandslagsmålvakten til klubben, men det handler om å finne riktig tidspunkt for 15-åringen.

Flere regionale jentespillere er under radaren. På kort sikt er det Sortlands Lise Olsen som er nærmest å få en konkret forespørsel. Olsen skåret i treningskampen mot Grand Bodø sist lørdag.

– Hvis trenerne mener hun bør inn, tar vi tak i saken.