Det kunne miljøleder i Kvæfjord kommune, Niklas Bremer, glede seg over. Mannen, som også har sort belte i to ulike karateformer kunne glede seg over at trioen Kantaro Matsui, Shuji Ohshima og Ryota Kitahara kom til kommunen som representanter for det japanske budo-miljøet.

– De har reist hit på japanske myndigheters regning for å fronte idretten sin opp mot deres sommer-OL og Paralympics i Nagano i 2020. De har som mål å fremme det sportslige verdigrunnlaget, forklarer Bremer.

Tirsdag var det Borkenes 8.- og 9.-klassinger som fikk en kursing i kampsport fra den japanske trioen. Onsdag var det blant annet duket for foredrag for levekårsutvalget i Kvæfjord kommune. Her var det blant annet et fokus på kampsport som trening inn mot funksjonshemmede og slagrammede. En av dem som fikk med seg foredraget fra den japanske trioen var ordfører Torbjørn Larsen.

– Dette var absolutt interessant å se på hvilken måte kampsport kan ha stor betydning for disse gruppene. Idretten utvikler kjernemuskulaturen, og de kunne også legge fram interessant forskning på området. Nå er det interessant å se om dette kan bli forankret i lokale kampsport, sier Larsen