Det er fredag kveld den 10. februar. Kongsvingers Espen Nystuen har nettopp holdt et flammende innlegg om klubbens vei fra bunnen av 2.-divisjon til cupfinalemøte med Rosenborg i løpet av fire sesonger. Hans-Erik Ødegaard - Martin Ødegaards far - plugger i datamaskinen, og gjør seg klar for å avslutte fotballkonferansen i Nordic Hall med sitt foredrag om sønnens vei til toppen. Da tar daglig leder i Fotballutvikling Hålogaland, Pål Brodtkorb ordet:

Are Brodtkorb er medlem av sportslig utvalg i HIL.

Ti dager senere snakker den daglige lederen ut om hva som faktisk ligger i kommentaren.

– Velger man å være litt fritenkende om veien videre for prosjektet, vil denne situasjonen fort kunne bli et problem, mener Brodtkorb.

Spørsmål om verdi

Mannen, som ser tilbake på én dag med lønn og 400 loggede dugnadstimer i lederstillingen for fotballprosjektet, fikk tidlig inn en hjelpende hånd fra sin yngre bror.

– Min måte å drifte prosjektet på er åpenhet hele veien. På et tidlig tidspunkt valgte jeg også å bringe Are inn. Det var blant annet fordi jeg selv ikke vet nok om fotball. Men det er heller ikke noen forutsetning for å jobbe med prosjektet, mener den daglige lederen.

– Det krever ikke så mye å se for seg at det kan dukke opp uenigheter i styringsgruppa. Da er min bekymring at det argumenteres for at Ares stemme ikke vil være like mye verdt, siden hans kandidatur ikke er rotfestet i noen klubb. Oppstår det uenigheter, kan dette fort bli et problem, sier Brodtkorb.

Inn for å levere

Da Brodtkorb overtok jobben som daglig leder i begynnelsen av november var han fullstendig klar over at dette dreide seg om et prosjekt i fritt omdømmefall.

– Med det mener jeg at veldig mange hadde hørt om fotballprosjektet. Men ingen hadde sett noen som helst slags resultater av prosjektarbeidet. Derfor var jeg også fast bestemt på at det var en situasjon som skulle forandres, sier Brodtkorb.

Fire måneder senere kan prosjektet se tilbake på fire arrangerte fotballkonferanser i tre hålogalandsbyer.

– Vi har nådd ut til i overkant av 300 fotballinteresserte i regionen vår. Det er noe som jeg er godt fornøyd med å se tilbake på, mener skånlendingen.

Lys fremtid

– Hva tenker du om prosjektets fremtid?

– Jeg mener at den ser lys ut. Potensialet ligger i å produsere nye og positive tiltak. Det er mulighet til å skape rom for at omdømmet kan bli enda bedre. Vi har to tiltak på gang i form av et skyggelag til kretslaget og såkalt mentorering av lokale trenere. Det har jeg kjempetro på. Så mener jeg også at det finnes et uoppdaget potensial her som både fylkeskommuner og næringsliv bør kaste seg over, sier Brodtkorb.