17. januar var på mange måter en d-dag for Hanna Salminen Klæboe. Etter å ha fått en nedslående beskjed om at hun hadde syklet hele høstsesongen med et ankelbrudd, var eneste vei tilbake via en komplisert operasjon av høyre ankel. Operasjonen ble utført for en drøy måned siden.

– Jeg har høy smerteterskel. Men for meg var dette smerter i en helt ny liga, forklarer hun.

Dempet optimist

19-åringen bekrefter at kirurgen fant flere ting å rette på enn hva som kunne sees på røntgenbildene.

– Da de åpnet opp foten fant de et leggbrudd i tillegg til ankelbruddet. Så måtte det også fremprovoseres brudd i flere småbein i ankelen for å få groprosessen i området til å starte, forklarer sykkeltalentet.

Operasjonen tok dobbelt så lang tid enn hva som opprinnelig var avsatt.

Tida etter operasjonen har hun beskrevet som vanskelig.

– Jeg har hatt store smerter og kan fortsatt slite med å få sove om nettene. Men legens tilbakemelding er at vi kan være dempede optimister, sier Salminen Klæboe.

Hun får det endelige svaret når to uker har gått. Da skal røntgenbildene etter operasjonen studeres, forklarer Salminen Klæboe.

Skal tilbake

Før jul var Salminen Klæboe usikker på om hun ønsket å gå på en ny frisk med å jobbe seg tilbake på sykkelsetet. Nå har hun bestemt seg.

– Nå har det gått litt tid. Jeg har fått saker og ting på avstand, og har kommet fram til at jeg skal tilbake. Selv om karrievinduet er lukket om bruddene ikke gror etter planen, ønsker jeg å tenke positivt. Jeg skal tilbake på sykkelsetet, og kommer til å jobbe hardt for å lykkes med mitt mål, sier Salminen Klæboe.

Hun tror likevel ikke på at hun blir å se i konkurransesammenheng denne sesongen.

– Jeg er nok tidligst tilbake seks måneder etter operasjonen. Det vil si i midten av juli. Siden jeg allerede er 250 treningstimer i minus, vil det være vanskelig å bruke denne sesongen til annet enn ren opptrening, sier Salminen Klæboe.

– Jeg må innrømme at det er kjipt at resten av Sykkel-Norge nå drar på treningsleir til Spania. Den skulle jeg gjerne ha vært med på.

Faksimile: Harstad Tidende 16. desember 2016.