Backen til Harstads førstelag i 3.-divisjon banket ballen i nettet hele 17 ganger i seriekampen mot Stokmarknes på bortebane forleden. I den offisielle rapporten står hun bokført med 16, men den er feilført. Håndballjentene vant 44-25.

– Uansett årsklasse eller nivå: Jeg har ikke skåret så mange mål i kamp tidligere. Først etter kampslutt fikk jeg høre antallet. Jeg tenkte at det kanskje var 11-12 skåringer, og ble veldig overrasket da jeg fikk høre tallet 17, sier Linaker Olsen.

Roser medspillerne

Dette kan være rekord i en seniorkamp for kvinner i Harstad. 18. desember i 2010 skåret både Elisif Edvardsen og Tina Coucheron 15 ganger hver da kvinnelaget vant 69-13 over Sørreisa, som for øvrig er klubbrekord i antall mål totalt i én og samme kamp.

– Som lag skjerpet vi oss etter pause, og da ble alt så enkelt. Selv om jeg skåret, var det andre som gjorde forarbeidet. Målene kommer som et resultat av en kollektiv prosess, men spesielt Eli-Jeanette Olsen hadde mange oppspill. Det var liksom ei åpen låvedør i alle retninger. Forsvaret gikk på fintene og forsvant etter førstebevegelsen. Da var det fritt fram, sier Linaker Olsen.

Ulempe å være overlegne

Harstad står for øvrig med 11 seirer på rad, og er uten motstand i divisjonen. Dermed blir det opprykkskvalifisering i slutten av april for spill på allnorsk nivå fra høsten.

– Det er synd at vi spiller en hel sesong uten motstand, så skal alt stå og falle på tre kvalifiseringskamper. For oss er det helt klart en ulempe. Vi trenger treninger mot bedre motstandere enn de vi møter i seriespillet. Vi må lære oss å jobbe i pressede situasjoner. I kvalifiseringen blir det jevne kamper, og da møter vi lag som beveger seg raskere, skyter bedre og er sterkere i duellene. Da må vi ikke stresse, holde avtaler og ha ballen i gang, sier hun.