Ifølge Ida Storjord Tovås kom seieren på søndagens 3x3 kilometer med skibytte mye takket være taktisk gåing underveis i løpet.

– Jeg viste at mine argeste konkurrenter, Herborg Skjelle fra Medkila Skilag og Edvarda Iselvmo fra Mellembygd IL, normalt er hakket hvassere enn meg på den klassiske delen. Derfor byttet vi innledningsvis på å ligge i tet, men etter hvert la jeg meg heller i rygg på de to for å spare krefter til skøytedelen, der jeg har min styrke, og visste at jeg hadde en god sjanse til å slå dem, sier hun.

Gikk aldri helt i kjelleren

Iselvmo suste til tet etter skibyttet, og jeg la meg tett i ryggen på henne. Men allerede i den første bakken stivnet hun, og både jeg og Herborg smatt forbi. Jeg gikk aldri helt i kjelleren resten av løpet for å spare krefter til en eventuell spurt.

– Men på den siste toppen før mål prøvde jeg et rykk som lyktes, slik at jeg fikk noen meter på Herborg de siste meterne inn mot mål, forteller Ida, som til slutt endte tre sekunder foran Herborg Skjelle.

Endelig lyktes vi

For storesøster Amalie var det ekstra gøy at de begge fikk sine første KM-gull på samme dag. og på samme distanse sprintøvelse.

– Vi har begge i alle år ligget og kjempet om plasseringer i toppen, uten å ha klart å ta det siste steget til topps på pallen. At vi endelig lyktes, og det på samme dag og på samme øvelse, var utrolig morsomt, sier Amalie som på forhånd hadde sett at mulighetene for å gå til topps var til stede akkurat denne helgen.

– I og med at mine argeste konkurrenter var opptatt med norgescuprenn på Voss, økte sjansene mine betraktelig til å hente hjem mitt første KM-gull. Jeg anså sjansen til å vinne sprinten som størst, selv om jeg ikke var sikker på styrken til de jeg stilte sammen med i finalen. Heldigvis klaffet taktikken jeg la opp underveis maksimalt, og endelig kunne jeg juble over mitt første kretsmesterskap, sier Amalie Storjord Tovås.

Formen endelig på plass

Også for Kilkameratenes Jakob Skillingstad har det løsnet skikkelig etter en lang periode i januar med mye sykdom. I helga tok han hjem to KM-gull.

– Endelig er formen på plass og kroppen fungerer perfekt. Følte jeg hadde god kontroll på begge distansene. Nå håper jeg bare kroppen fungerer like bra under Hovedlandsrennet om to uker, sier Skillingstad.

– Svært motiverende

Medkila Skilags Ingeborg Hansen slo til med et kanonløp da hun gikk til topps i 15-årsklassen. Hun vant hele 50 sekunder foran nummer to, og sluttiden hennes var bedre enn vinnerne i tre klasser eldre enn henne.

– Jeg følte at jeg gikk et godt løp. Ekstra artig var det å få vite at jeg hadde slått så mange av dem som er eldre enn meg. Det er svært motiverende foran Hovedlandsrennet om to uker. Der får jeg målt kreter mot de beste løperne i landet i min klasse, sier hun.

gullsøstre: Amalie Storjord Tovås (t.v.) og Ida Storjord Tovås ble begge kretsmestere i skøytesprint. I tillegg tok Ida gull på duatlon over 3x3 kilometer, mens Amalie tok sølv på samme distanse i sin klasse. Foto: Privat Foto: privat
MEDALJEVINNERE: Medkila-løpere sanket medaljer. Bak fra venstre: Martin Østberg, Sivert Østberg og Andreas Nordgård. Foran fra venstre: Herborg Skjelle, Ingeborg Hansen og Merethe Eilertsen. Foto: privat
superløp: Ingeborg Hansen slo lsøndag langt eldre konkurrenter på 3x3 kilometer skibytte. Foto: privat
formstigning: Jakob Skillingstad ble dobbel kretsmester i helga. Nå ser han frem til å prestere under Hovedlandsrennet på Tolga om to uker, der han deltar i klassisk sprint, kombinert og laghopp. Foto: privat