HIL vant 5-1 over 4.-divisjonslaget Leknes i en treningskamp på Harstad stadion lørdag.

Polakken Rafal Zaborowski utlignet til 1-1 etter at talentfulle Sten Niclas Stensen hadde gitt lofotværingene ledelsen. Zaborowski har en ambisiøs målsetting om å skåre i hver kamp.

Har funnet seg til rette

– Jeg er glad for å ha skåret mitt første mål for HIL. Det viktigste er likevel at laget vinner kamper, sier Zaborowski.

Kantspilleren har et solid inntrykk av medspillere og laget etter snaut tre uker i Harstad.

– Guttene har stort potensial. De er ambisiøse. På trening gir alle 100 prosent for å bli bedre. Mentaliteten er god, og det er en god blanding av typer og ferdigheter i stallen, sier Zaborowski, som spilte sin andre kamp for HIL.

Fremgang

Han trenger fortsatt tid på å tilvenne seg, ifølge trener Torkild Nilsen.

– Fint at Rafal fikk puttet. Jeg ser at han må jobbe for å bli kjent med den norske fotballstilen. Guttene som kommer fra sørøst i Europa er vant til et mer omstendig spill, samt stå lavt i forsvar og la motstanderen holde på med ballen, nærmest litt håndballaktig der de angriper hver sin gang. Vi er mer overgangsorienterte, og vi er britiskinspirerte der vi går på med krum nakke og høy intensitet, men kanskje med lavere kvalitet. Vi legger nok litt mer vekt på trykk og tæl enn sørøsteuropeerne er vante med, sier Nilsen.

Zaborowski mener HIL er i fremgang fra kamp til kamp.

– Vi har til gode å møte divisjonsmotstandere. Neste helg spiller vi mot Senja. Da får vi flere svar. Vi forbedrer oss stadig, men vet også at vi har kvalitet til å prestere enda bedre, sier Zaborowski, som så Gabriel Andersen sende HIL i ledelse 2-1 før sidebyttet. Kåre Harald Arntsen la på til 3-1 midtveis i andre omgang. I siste halvdel av andre omgang kom også Sebastian Andreassen og Eirik Myrvang, sistnevnte nykommer etter overgang fra Grovfjord, på skåringslista for første gang på a-laget.

– Grei økt

Trener Torkild Nilsen gleder seg på vegne av spillerne.

– Det er alltid positivt at spillere får åpnet målkontoen, sier Nilsen, som syns gjennomføringen av kampen var ok.

– I første omgang ønsket vi å være tålmodige i angrep, ha ballen og la motstanderen løpe. Når de kvikke føttene våre etter hvert hadde sprunget litt, og de robuste spillerne deres ble slitne, fikk vi store rom og mange sjanser. Samtidig fikk vi også flyt i bevegelser og pasninger, og vi fikk øvd på angrepsspill slik vi ønsket. En grei økt til å være bare den tredje utendørs på stor bane i år, sier Nilsen.

SIKKER: Gabriel Andersen dro seg forbi forsvaret og sendte HIL i ledelse 2-1 før pause. Spissen har skåret i alle tre treningskampene hittil i oppkjøringen. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
TRENER: - Etter hvert ble det den divisjonsforskjellen det skal være, sier Torkild Nilsen. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø