Harstad-kusken innledet søndagens omgang i travparken med overraskende seier med femtevalget Farmfurir, og fulgte opp med sin andre triumf innenfor V65-ramma med Yankee Plane i tredje avdeling.

Sistnevnte hest har ikke gått løp på 10 måneder grunnet skade, men er tilbake i banen etter møysommelig og tålmodig opptrening i regi av Trond Myhre på Sjøvegan.

– Å vinne med denne hesten betyr mye med tanke på oppholdet den har hatt. Jeg unner Trond seieren, sier Pettersen.

– For egen del var nok høydepunktet seieren med Farmfurir. Den hadde jeg faktisk ikke tro på, og da er det ekstra artig å vinne, sier Pettersen, som også noterte seg for en andreplass.

Pettersen står med fem seirer og til sammen ni trippelplasseringer på 15 starter hittil i sesongen. I fjor var han nest best på landsstatistikken for amatørkusker etter å ha vunnet 29 løp.

– Jeg hadde et kanonår i 2015 med 26 seirer. Det trodde jeg ikke var mulig å kopiere. Så overgikk jeg dette i fjor. Nå er jeg kommet godt i gang med årets sesong. Kanskje blir det enda et stort år for meg, sier Pettersen.

Regjerende landschampion er Mats Gunnar Ringberg, også han tilhørende i Harstad Travpark. Ringberg noterte årets andre seier søndag kveld med spillernes førstevalg Priority Photo. Hesten til Louise Vebostad Trudvang fra Kvæfjord tok sin andre strake seier, og står med fire førsteplasser på de siste fem startene i Harstad.

– Jeg hadde full kontroll. I starten avventet jeg da finnene nærmest gikk ut i vifteform som et sykkellag. Jeg skjønte at de ikke ville holde helt inn, og bare ventet på det rette øyeblikket til å angripe, sier Ringberg.

Da han satte inn støtet ved utgangen av siste sving var det ingen som hadde motsvar.

Ringberg var halvveis fornøyd med løpsdagen søndag. Han hadde fire trippelplasseringer.

– Jeg har vel ikke kommet skikkelig i gang, og er litt på etterskudd sammenlignet med Stian. Begge har en del å hente inn for å komme i kapp med Thomas Mjøen fra Leangen, som topper landsstatistikken for 2017. Men vi er bare i februar. Mye kan skje, sier Ringberg med et lurt smil.

Nevnte Mjøen har allerede innkassert ti seirer i år, fem mer enn Stian Pettersen, men har også 18 flere starter enn Harstad-kusken.

FINALESEIER: Mats Gunnar Ringberg kusket favoritten Priority Photo til seier i V65-finalen. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
INNSPURT: Mats Gunnar Ringberg tok en andreplass med Tangen Vår i duell med vinner Hans Chr. Holm og Ros Svarta. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø