Ramsund-jenta forlot trygge omgivelser og moderklubben Tjeldsund i fjor høst. Hun satte kurs for Oslo. Der ventet toppidrettsskole og Fighter, som er Norges største klubb innen kickboksing.

Samtidig modererte fjorårets doble norgesmester ambisjonsnivået. Inneværende sesong skulle brukes til tilvenning.

– Jeg har funnet meg til rette og klarer å prestere raskere enn forventet, sier Farstad Grøttem.

Avgjorde i sluttsekundene

Fortsatt konkurrerer junioren på dispensasjon blant seniorene. I helga vant hun 3-0 i tre strake kamper i løpet av norgescupstevnet i Oslo. I lettkontaktfinalen beseiret hun Charlotte Dangstorp Vassdal etter en spennende avslutning på kampen.

Farstad Grøttem fikk inn et hodespark og et par slag i løpet av finalens siste 15 sekunder.

– Dommeren sa at finalen var jevn helt til sluttsekundene. Så hevet han hånden min og markerte seier til meg, sier Farstad Grøttem.

Denne gang gikk hun i sin normale klasse, inntil 75 kilo. Farstad Grøttem vant også det første norgescupstevnet for tre uker siden. Da gikk hun opp en klasse for å få mer motstand. Sammenlagt leder hun begge klassene i norgescupen.

– Innledningen på norgescupen har vært god, faktisk overraskende bra. I helga hadde jeg et håp om medalje. Å vinne gull er en bonus, sier hun.

– Nå har jeg forhåpninger om å vinne norgesmesterskapet en gang til. Det hadde jeg egentlig ikke ambisjoner om i år, sier Farstad Grøttem.

Hun vant to seniorgull i fjor. Fra før er NM-titler vunnet både i klassene ung dame og junior.

Farstad Grøttem vet hva hun bør forbedre til mesterskapet i mars.

– Normalt plukker jeg poeng først i det siste minuttet. Jeg må komme tidligere i gang i kampene.

Fikk ut potensialet

For Tjeldsund Kickboxing Klubb ble stevnet enda en opptur. Den lille klubben ble stevnets neste beste totalt sett. Trener og utøver Nina Røberg er fornøyd.

– Klubbinnsatsen er fantastisk, og vi blir lagt merke til når vi er nummer to i et stevne bak Norges største klubb, sier Røberg.

Margrethe Granhus Edvardsen og Marcus Aarsund fremheves etter stevnet. Førstnevnte var også på landslagssamling i helga sammen med klubbvenninne Celine Røberg. Alle tre vant gull i norgescupstevnet.

– Margrethe fikk ut potensialet. Hun traff med avanserte spark, som hun har øvd på, og holdt kondisjonsmessig.

– Marcus gikk meget gode kamper i helga, og leder norgescupen sammenlagt i lettkontakt i en knallhard klasse, sier trener Røberg.

Dopingkontroll

Antidoping Norge dukket opp for øvrig opp. Både Aarsund og Nina Røberg måtte avgi prøver.

– Det er første gang noen i vår klubb blir testet. Jeg syns det er bra at vi får en slik påminnelse. Vi må holde oss oppdaterte på ren utøver, samt om legemidler og kosttilskudd. Går du på medisiner må du faktisk sjekke om de er lovlige, og det er viktig ikke å falle for fristelsen av produkter du ikke vet hva inneholder, sier Røberg.

GULL: Marcus Aarsund gikk til topps i klassen junior inntil 74 kilo. Aarsund tok gull i lettkontakt og musical forms. Foto: privat
LAGINNSATS: Tjeldsund ble nest beste klubb i norgescupstevnet. Bak fra venstre: Marcus Aarsund, Silje Bysheim, Elizabeth Ellingsen Aasen, Sander Røberg og Nina Røberg. Foran fra venstre: Margrethe Granhus Edvardsen, Sofie Johanna Nilssen og Celine Røberg. Foto: privat
TO GULL: Celine Røberg vant både i lettkontakt og pointfight i ung dame inntil 50 kilo.
TRAVEL: Margrethe Granhus Edvardsen deltok i norgescup og på landslagssamling i helga.