Ifølge Vesterheim var han forberedt på å måtte gjøre jobben selv da den lokale turrennsesongen ble innledet med Kvæfjordrennet søndag. Vesterheim ledet fra start til mål.

– Arrangørene hadde gjort en god jobb med løypene, men når det snør såpass som tilfellet var søndag, er det vanskelig å holde sporene fri for snø. Klart det ville vært en fordel å kunne hatt noen å veksle med om å gå først, men i dag var jeg forberedt på å måtte gjøre all jobben selv, sier kvæfjerdingen.

– Det er tross alt vinteridrett vi holder på med, så da må man av og til regne med forhold som dette, sier Vesterheim.

Mer publikumsvennlig

På grunn av mye regn og mildvær tidligere i uka måtte arrangøren, Kvæfjord IL skigruppe, legge om årets trasé, som besto av en rundløype på åtte kilometer. Den gikk løperne tre ganger.

Etter første runde hadde Vesterheim tatt ledelsen med 23 sekunder på Vegard Johnsen fra Ankenes skiklubb. Ved passering etter to runder var ledelsen økt til to minutter og fjorten sekunder.

– Jeg syntes den nye traseene fungerte svært bra, ikke minst var den langt mer publikumsvennlig i og med at løperne nå passerte flere ganger forbi der publikum befant seg, mente årets suveren vinner av Kvæfjordrennet.

Overflatevann

134 deltakere stilte til start, noe som er en nedgang sammenlignet med fjoråret.

Rennleder Are Stenkjær sier det vanskelig å peke på noen konkrete årsaker til nedgangen i antall deltakere.

– Været kan være en årsak, en annen kan være at løpet for mange ikke gikk i den vante traseen. Vi hadde imidlertid ikke noe annet valg enn å legge løypa i en ny trasé selv om det kom en del snø de siste dagene, sier Stenkjær.

– Det er fortsatt en del åpne bekker, samt overflatevann på en del myrer, noe som gjorde det umulig å lage løyper over disse områdene, sier Stenkjær som ikke hadde mottatt noen klager fra løperne på årets trasévalg.

suveren: Magnus Vesterheim viste ryggen til alle konkurrentene under årets Kvæfjordrenn, og kom i mål hele fire minutter foran andremann. Foto: Andreas Isachsen
vinner: Berit Anne Reinås, Fjell skilag vant kvinneklassen mer enn 11 minutter foran nummer to. Foto: Andreas Isachsen
turgåere: Edward og Eirunn Olsen trosset snøværet og la i vei på tur med friskt mot. Foto: Andreas Isachsen
eldst: Jan Meyer fra arrangørklubben tok imot eldstemann Harald Øynes (85), som gikk to runder av årets Kvæfjordrenn. Foto: Andreas Isachsen
rekorddeltaker: Johan Fagerli har deltatt i samtlige 31 Kvæfjordrenn, mens kona Mildrid var med for 28. gang. Foto: Andreas Isachsen