Juniorlangrennsløperen fra Fjell Skilag var bestemt på å vinne sprintfinalen på Voss lørdag. Reinås’ plan var å ta igjen tapt terreng til norgescupleder Håvard Moseby etter tredjeplassen på 10 kilometer i fri teknikk fredag.

I stedet måtte han stå igjen da resten av finaleheatet la ut fra start.

– Utrolig kjipt, sier Reinås.

Ser fremover

– Strategien var å gå hardt ut for å vinne. Jeg ble rett og slett for ivrig, og med to tjuvstarter var jeg disket, sier han.

Fjell-løperen mistet dermed minst 40 poeng, som en sjetteplass ville gitt.

– Å bli stående uten resultat er selvsagt ugunstig for målsettingen om å vinne norgescupen denne sesongen, sier Reinås.

Forrige sesongs sammenlagtvinner Moseby ble nummer to i sprintfinalen. Totalt er Reinås etter søndagens 10 kilometer i klassisk stil 120 poeng bak Moseby, mens det er 12 poeng til Håkon Skaanes fra Strindheim på andreplass. Reinås har ikke gitt opp å klatre fra tredjeplassen når fire renn gjenstår: To av dem i forbindelse med norgesmesterskapet for junior i Harstad om snaut tre uker. Deretter norgescupfinalen på Gålå i april. Han kan fortsatt sanke 400 poeng.

– Jeg må bare se fremover og forberede meg godt til rennene i Harstad, sier Reinås.

Søndag ble han nummer seks, og for første gang utenfor pallen i vinter hvis lørdagens diskvalifikasjon holdes utenfor.

– Jeg var rett og slett ikke bedre. Skiene var ikke optimale, og kroppen var heller ikke på topp. Da blir det slik, sier Reinås, som har imponert med to seirer og to tredjeplassen på fire norgescupstarter i år.

Åpnet poengkontoen

Sigve Bornø Novstad fra Medkila Skilag var den andre lokale deltakeren på Voss i helga. Også han konkurrerer i 18-årsklassen. Bornø Novstad leverte sin nest beste prestasjon i norgescupsammenheng med 29.-plass på søndagens 10 kilometer i klassisk stil. Dermed tok han sine første poeng for sesongen. I fjor sanket Bornø Novstad fem poeng totalt etter én 28.-plass og én 29.-plass.

– Jeg er fornøyd med søndagens renn, men resten av helga ble ikke som jeg håpet. Jeg har slitt med ujevn form i år. Derfor er det godt endelig å få poeng. Nå skal jeg trene bra kommende uke, og så slakke av uka før NM for å få overskudd, sier Bornø Novstad.

– Målet med NM er topp 30 begge dager, samt sanke såpass med poeng at jeg blir blant de 50 som får gå NC-finalen i april.

POENG: Sigve Bornø Novstad tok sine første to norgescuppoeng for sesongen. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø