Uavgjort til pause, endte til slutt med et firemålstap, mye takket være en innledning på andre omgang der Harstads første scoring kom først etter åtte og et halvt minutter.

Med null poeng etter 18 kamper i 2.-divisjon, der selv ikke teorien kan berge laget fra nedrykk, er det på tide å få trener Christian Møller-Olsen til å se tilbake på hva som kunne vært gjort annerledes.

Prioriterte kanskje feil

– Det er alltid enkelt å være etterpåklok, men kanskje prioriterte jeg feil da jeg bestemte at vi ikke skulle dra på en planlagt treningssamling før sesongstart. Der ville vi fått møte gode lag, og kanskje fått kjenne på nivået som kom til å møte oss i allnorsk håndball.

– I stedet ble kastet rett inn i seriespillet pluss cupkamp, og møtte nok en litt annen hverdag enn det vi var forberedt på.

Burde hatt assistenttrener

–I ettertid angrer mest på er at jeg ikke sto sterkere på for å få med meg en assistenttrener. Noe jeg til fulle fikk bevist under lørdagens match, der jeg hadde min søster, Annette Linaker Olsen, med på benken. Det var til utrolig god hjelp, og jeg er sikker på at hun gjennom hele sesongen kunne bidratt i betydelig grad med lagledelse underveis i kampene. Om det hadde bidratt til at vi kunne berget plassen vil vi aldri få svar på, sier Møller-Olsen.

Ikke ment som unnskyldninger

Han er også tydelig på at tilgangen på nye spillere burde vært langt større før sesongen startet.

– Stammen i laget holder rimelig godt nivå, men spillerstallen som helhet har vært for tynn. Det har resultert i stor belastning på flere av spillerne, og har kommet tydelig fram i andreomgangene i flere av kampene. Vi har holdt godt følge til pause i en rekke matcher, for så å falle helt igjennom etter hvilen.

– Disse forklaringene er ikke ment som unnskyldninger, men kan kanskje være noen av årsakene til at sesongen har utviklet som den har, sier Møller-Olsen, som ikke har bestemt seg for om han fortsetter som trener etter sesongslutt.

– Den avgjørelsen blir ikke tatt før sesongen er fullført.

Talentutvikling

Også klubbens styreleder Beate Tande peker på liten spillerstall som en årsak til at laget ikke har lyktes.

– Det er en viktig årsak. Når det er sagt tar det tid å bygge et lag som holder allnorsk kvalitet. Sterkere satsing på talenter allerede i ung alder, er en vei å gå. Større tilgang på spillere lokalt, regionalt og nasjonalt, er en annen vei å gå. Dette må vi som klubb ta med oss i den videre satsingen, sier Tande.

leder: Beate Tande peker blant annet på langsiktig satsing og økt fokus på tidlig rekruttering av unge spillere som viktig for å bygge et lag som holder allnorsk nivå. Foto: Andreas Isachsen