I fjor ble det bom, erkjente daværende trener Frank Berntzen tidlig. Nigerianerne Tochukwu Oluehi og Cecilia Nku brukte hele sesongen på tilvenning, og leverte først på slutten av året noe som kunne minne om toppserienivå.

Nåværende trener Margunn Haugenes er ikke redd for at nivået på proffspillerne igjen skal bli et tema.

– Vi er superfornøyde med de vi har hentet inn, både med tanke på hva de presterer på banen og det de gjør utenfor banen. Amerikanerne er ydmyke og lærevillige. Det er fortsatt tidlig å konkludere, men jeg er trygg på at de vil gjøre den jobbet de er kommet for: Å være signalspillere i et lag som har mistet mange fra i fjor, sier Haugenes om trioen Megan Kufeld, Alexandra Quincey og Tiffany McCarty.

Skaper på egen hånd

Sistnevnte har gjort seg ekstra bemerket i treningskampene så langt. McCarty scoret mot Fløya forrige helg, og var den som utliknet til 1-1 i fredagens kamp mot Trondheims-Ørn.

– Tiffany er en spiller som kan skåre avgjørende mål. Målet hun gjorde mot Ørn var fantastisk, sier Haugenes.

McCarty fikk ballen fra Emilie Kristiansen, som brøt midt på Ørns halvdel, og gjorde deretter alt selv alene med målvakten. 26-åringen har hatt flere flotte raid i sine to første kamper i Medkila-trøya.

– Hun er en spiller som kan skape ubalanse for motstanderen, og som er i stand til å drible både to og tre spillere før hun kaldt sender ballen i mål. For en spiss er det selvsagt en god egenskap å kunne skape noe på egen hånd, mener Medkila-treneren.

Kollega Trond Schjølberg i Grand Bodø er enig.

– Medkilas nye spiss er en klassespiller. Hun imponerer, sier Schjølberg.

Erfaring for rekruttene

Etter 1-1 mot Trondheims-Ørn fredag tapte Medkila 1-4 for Grand Bodø lørdag. Begge lag stilte da i hovedsak med rekruttspillere.

For Medkila skåret innlede Lise Olsen fra Sortland, som sammen med Morilds Caminda Olsen fikk være med Medkila på treningshelg i Bodø.

– Rekruttene har fått verdifull erfaring, og har prøvd seg på et høyere nivå enn de tidligere har spilt på. Å få en smak på toppserienivået er nyttig å ta med seg i treningsarbeidet og satsingen videre, sier Haugenes.