Det har nemlig gått 50 år siden at lokale entusiaster samlet seg og grunnla den lokale orienteringsklubben. Mandag er dagen kommet hvor klubben runder 50 år. Klubben var offisielt stiftet 20. februar 1969.

– Det er mange gode minner å tenke tilbake på. Men for meg er det to arrangementer som virkelig sto fram som høydepunkter. NNM i 1988 var et stort og meget godt arrangert NNM for vår del. Så ble vi jo også godt skremt av tempoet som den norske orienteringseliten satte opp under NM Lang tilbake i 1996, sier Eidnes om de to arrangementene som begge ble huset i Sørvik.

God rekruttering

Etter at nedgangen i medlemstallet var merkbart tidlig i det nye milleniet, har klubben klart å komme tilbake på toppen av bølgedalen. For jubilanten ser det nemlig bedre ut enn på lenge.

– Jeg trodde jo nesten ikke det jeg så da vi summerte opp antallet klubbmedlemmer foran årsmøtet i 2016. Da viste det seg at vi står registrert med godt over 100 medlemmer nå. Mange står registrert med såkalte familiemedlemsskap hos oss, sier Svendsen.

Nå skal jubileet markeres på et noe spesielt vis.

– I o-lagets første år var det også arrangert flere skiorienteringsløp på vinterstid. Det er en av konkurranseformene som skal blåses liv i.

– Vi skal prøve å få denne konkurransen avholdt i neste uke. Så venter nok også en høytidelig markering litt senere utpå året. Planen er også at vi skal arrangere konkurranser på gamle kart som ble laget til oss i våre tidligste år, sier Svendsen.

Spent på fortsettelsen

Duoen har også troen på at framtida fortsetter like lovende for klubben som trendene har vist de seneste årene.

– Vi tror på en fortsatt vekst for klubben. Det kommer opp en generasjon med ivrige løpere som kan bli spennende i konkurransesammenheng.

LOVENDE: Ildsjel Vidkunn Eidnes og leder Kristin Svendsen mener at utviklingen til o-sporten vireker lovende. Foto: Ivar Hjelvik
OPPSTARTEN: Slik så det ut da Harstad Tidende omtalte oppstarten av Harstad O-lag tilbake i februar 1967. Foto: Ivar Hjelvik
SNØ: Johannes Hyllestad (foran) og Nicolai Eriksson måtte forsere snøflekker og myr for å finne fram til postene i skolesprinten. Foto: Ivar Hjelvik
VANT: Jon Marcussen og Øyvind Eliseussen Skalle jubler for NNM-seier i Folkeparken i 2016. Foto: Ivar Hjelvik