Juniorlangrennsløperen fra Fjell Skilag har gjort en sterk innledning på norgescupen, og Reinås er etter fredagens renn på Voss andremann i sammendraget i 18-årsklassen.

Håkon Moseby fra Kjelsås lå 40 poeng bak Reinås før start, men passerte skånlendingen med suveren seier og er nå 20 poeng foran. Fortsatt gjenstår sju konkurranser inkludert lørdagens sprint og søndagens 10 kilometer på Voss.

Dau kropp

– Synd å tape såpass mange poeng til Moseby når vi kniver om sammenlagtseieren, som er sesongens hovedmål for min del, sier Reinås.

Reinås er fornøyd med resultatet på Voss fredag selv om avstanden til toppen var på 41,7 sekunder. Allerede på oppvarmingen merket han at det ville bli et strevsom dag i løypene.

– Jeg var virkelig i dårlig slag. Kroppen føltes dau. Alt ble tungt, en evig krig fra start til mål, sier Reinås.

Uoffisielt ledet han etter de første to kilometerne, men tapte deretter litt og litt. Til slutt ga han opp å vinne løpet.

Sluttspurt

På meldeposten 300 meter før mål fikk Reinås beskjed om at han var på fjerdeplass, bare halvannet sekund bak Petter Stokkeland fra Tistedalen. Da klarte ikke Reinås å holde igjen.

– Jeg skrudde opp farta for å ha mulighet på pallen. Det gikk nok ganske fort mot slutten.

Reinås hadde fordel av å være siste startende i klassen. Han gikk 5,5 sekunder raskere enn Stokkeland på 300 meter, og sikret tredjeplassen. Den gir 60 norgescuppoeng. 2.-plassen gikk til Strindheims Håkon Skaanes. Sigve Bornø Novstad fra Medkila ble nummer 50.

Topper ikke formen

– Forhåpentlig slår jeg tilbake lørdag og søndag. Jeg har tross alt ikke gått renn på en måned. Denne gjennomkjøringen trengte jeg etter en sykdomsperiode, som har sittet lenger i enn jeg hadde trodd, sier Reinås, som måtte droppe juniorlandskampen på Orkdal siste helga i januar.

Etter rennene på Voss er det pause i to og en halv uke før NM i Harstad.

– Jeg har ikke lagt inn en formtopp i løpet av vinteren ettersom sammenlagtseieren i norgescupen er målet. I stedet prøver jeg å være stabilt god gjennom hele sesongen. Det er en krevende øvelse. Naturligvis har jeg lyst til å hevde meg i NM i Harstad, så vi får se om jeg kan være ekstra god da.