Det betyr at sannsynligheten er stor for at søstrene Ida Fikseth Fossem og Lotte Fikseth Fossem kommer til å utgjøre en duo på midtbanen for Medkila. Det gjorde de også da klubben spilte årets første treningskamp i Bardufoss storhall søndag. Det endte i 2-0-seier mot Fløya.

– Vi kan vel trygt kalle Lotte et fotballtalent utenom det vanlige. Det er ikke alle forunt å få tilliten som kaptein på J16-landslaget, mener Ole-Martin Linaker, sportslig leder for Medkilas kvinneavdeling.

– Klok, ung spiller

Han og de andre i klubbens sportslige apparat har fått rikelig med anledninger til å se hva yngstesøster Fikseth Fossem er god for. Over lang tid har hun fått muligheten til å være med i Medkilas treningshverdag.

– Det siste året har hun trent med oss minst en gang ukentlig, sier Linaker.

Han beskriver midtbanespillerens ferdigheter som velutviklede.

– Vi snakker om en veldig dedikert spiller, som jeg må si er veldig langt framme både når det kommer til spilleforståelse og tekniske ferdigheter. Hun er nok ett av de store fotballtalentene i Norge, sier Linaker.

Den sportslige lederen mener at Fikseth Fossem fort kan gå inn i en førsteellever.

– Ytterst få spillere som er 16 år gammel kan komme inn på toppserienivå og ta det. Lotte er en av de få, sier den sportslige lederen.

Unngår forventningspresset

Den 16-årige spilleren skal likevel ikke bli presentert for et stort forventningspress i sin første sesong som Medkila-spiller.

– Vi er glade for at Lotte valgte å komme til oss. Hun skal få ro til å utvikle seg videre. Hun skal ikke være den som skal dra lasset for oss denne sesongen.

Linaker har likevel stor tro på at man vil få se prov på Fikseth Fossems kvaliteter i sesongen som kommer.

– Jeg tror at man i enkeltkamper vil se at Lotte kommer til å utgjøre en forskjell, sier Linaker.

– Tror du også på en søster -samarbeid på midtbanen?

– Det kan fort skje. Ida slet litt i fjorårssesongen, men vil nok være full av revansjelyst foran denne sesongen og har et ønske om å bidra sterkere til Medkila enn hun gjorde i fjor.