Sist helg var en tropp på 12 utøvere i Narvik for å konkurrere i kretsløp. På grunn av mildværet kan løpene i Ofoten bli årets siste. I så fall får ikke Harstad Skøyteklubb arrangert et eneste kretsløp inneværende sesong.

– Det er ikke mange centimeter igjen med is på Kanebogen stadion, og banen krymper fra kantene. Spesielt på kafésiden renner vannet ut nærmest som en bekk. Fortsatt håper vi å holde i gang aktiviteten i to uker slik at vi får arrangert et kretsløp siste helga i måneden. I motsatt fall er sesongen spolert, sier trener Ole Andreas Andreassen.

Utnytte anlegget

Ivrige ildsjeler har allerede lagt is på stadion fire ganger etter nedsmelting i vinter. Forholdene for skøytesport har aldri vært verre.

Det tærer på motivasjonen til utøverne. Samtidig går det ut over er en fritidsattraksjon i Harstad. Ved gode isforhold myldrer det av mennesker på stadion.

Andreassen må først og fremst tenkte på utøverne.

– Vi har en sammensveiset gjeng og et fantastisk miljø, som vi ønsker å beholde. Ungene har det gøy med idretten. Til vi får et stabilt isanlegg må vi se på andre muligheter for å trene og konkurrere på skøyter, sier Andreassen.

Det er en plan om å lage en sommerbane på 200-250 meter for rulleskøyter.

– Da får vi utnyttet anlegget også på sommeren, og vi vil jo få en enda lenger og mer stabil sommersesong hvis vi klarer å få asfaltert en dobbel bane. Jeg tror det vil hjelpe for rekrutteringen, og samtidig kan vi beholde løperne som allerede er i klubben, sier Andreassen.

Farlige forhold

Rulleskøyteløp - eller inline på fagspråket - er allerede innarbeidet i skøyteklubben, som avvikler treninger på Stangnesbasen.

– Men det er ikke spesielt gøy å drive barn- og ungdomsidrett mellom lastebiler. Selv om vi setter opp kjegler og sperrer føles det ikke helt trygt, og vi tør ikke arrangere løp, sier treneren.

Han mener en asfaltbane på Kanebogen stadion også vil tjene byen befolkning, som vil kunne kose seg i sikre omgivelser.

Rekorder

Kretsløpene i Narvik ble en spennende opplevelse. Tre gutter fra Harstad konkurrerte utenbys for første gang, og for de fleste var det en ny opplevelse å gå på en 250-metersbane i stedet for 400-metersbane.

– Vi fikk fire personlige rekorder på 100 meter. Ungene er flinke til å gå langsider, men mangler istid på svingteknikk. Når det blir kortbane lider de derfor ekstra, sier Andreassen.

LØP: Marie Myrbakken leder i ytre bane under kretsløpene i Narvik. Hun heies fram av klubbvenner på indre bane. Foto: Harriet M. Olsen
HARSTAD-TROPPEN: Disse deltok i kretsløpene sist helg. Fra venstre: Ole Andreas Andreassen, Ella Kviteberg, Johannes Danielsen Altmann, Sabrina Sami, Jakob Helø, Ida Marie Mikkelsen, Miriam Kind, Truls Simonsen, Marie Myrbakken, Simen Kviteberg, Alva Gjesdal og Nora B. Nilsen. Foto: Harriet M. Olsen
SAMMENSVEISET: Rett etter et løp gir Ella Kviteberg en god glem til hjelpetrener Idar Myrbakken. Foto: Harriet M. Olsen