For lederen i den lokale alpinklubben legger ikke skjul på at det er andre enn han som skal ha æren for at klubben fra og med torsdag står foran NNM i alpint. Det er det største arrangementet som Harstad Alpinklubb har vært vertskap for siden 2004. 200 er påmeldte for å kjøre super-G, storslalåm og slalåm. Allerede i dag rykker de første alpinistene inn i anlegget. I morgen er det fartstrening, mens de siste tre dagene av uka skal brukes til renn i de tre ulike disiplinene.

– Vi er imponert over at det kommer 200 alpinister til oss denne helga. Det er en skikkelig positiv overraskelse. Jeg er kjent med deltakertallet NNM på Mo i Rana i fjor. Det var på under 100 påmeldte. Derfor hadde ikke vi ventet et slikt deltakertall, sier Opdal, som beretter at det fortsatt registreres inn flere daglige etterpåmeldinger til ets mesterskap.

Snøkontroll

Lederen i alpinklubben mener at man skal ha kontroll på det aller meste som angår mesterskapet. Det inkluderer også mildværet som har blitt klokket inn de nærmeste dagene.

– Vi har i hvert fall kontroll på værprognosene framover. For øyeblikket ser det bra ut. Vi har per nå nok snø i bakken, og har også transportert mer snø inn i et depot ved bakken i tilfelle at vi vil få bruk for mer snø fram imot konkurransene. Begynner det å regne, så må vi nok bruke ressurser på å salte løypetraseen. Får vi mer snø, så må vi tråkke ned snøen for å skape likeverdige forhold for alle. Men slik det ser ut per nå, så skal vi ha grei kontroll på det værmessige, sier Opdal.

I tillegg til en egen stab på rundt 50 funksjonærer fra arrangørklubben, kommer det også hjelpende hender til fra andre deler av regionen.

– Til helgas renn får vi også bidrag fra alpinklubbene på Sortland og i Bardu for at dette skal bli det solide arrangementet som vi hadde håpet på, mener Opdal.

Vil arrangere mer

48-åringen er en mann som liker å sette klubber og steder på kartet gjennom å levere gode arrangementer av betydelig størrelse. Derfor ville det også være rart om han ikke hadde tenkt på det som eventuelt skjer i framtida, etter at årets NNM er en forbigått affære.

– Rent personlig så ser jeg gjerne at neste store mål er å arrangere såkalt Telenor-mesterskap – eller aldersbestemt NM for 13- og 14-åringer – i 2020. Jeg mener at dette vil være en perfekt arrangement å påta seg for vår stab og det alpinanlegget som vi har til disposisjon. Dette er noe som passer traseene i Sollifjellet perfekt. Det er mer enn nok utfordringer i vår bakke til å levere god løypetrasé til ungdomsløpere på høyt nasjonalt nivå. Samtidig tror jeg også på at ildsjelene i alpinklubben vil synes at dette er et passende arrangement for oss. I hvert fall etter å ha sovet i ei natt eller to, sier Opdal.

Men lederen i alpinklubben er også veldig etterrettelig med å påpeke at et slik prosjekt skal forankres i klubben om det skal være ei utfordring som man vil ta løs på.

– Jeg er ikke Harstad Alpinklubb. Det er klubbens medlemmer som til sjuende og sist skal ta avgjørelsen om hva framtida bringer. Derfor betyr mine meninger lite om det ikke er forankret i klubben, sier Opdal, som var leder for Bardu Alpinklubb da klubben påtok seg Landsfinalen for 13- og 14-åringer i mars 2015.

Veteraner tilbake

I tillegg til at mange unge løpere skal konkurrere i alpinbakken, har også noen lokale sirkushester begynt å lukte sagmuggen.

– Tidligere alpinister som Torje Mathisen og Vanja Jørgensen Klaussen er blant dem som skal framvise gamle kunster i alpinbakken vår denne helga. Vinneroppskriften i Sollifjellet har alltid vært klar. Alpinistene som er flinkeste til å søke fart vinner, sier Opdal.

FUNKSJONÆRMØTE: Under mandagens funksjonærmøte foran NNM i alpint var stemningen blant de frivillige god. Mesterskapet arrangeres fredag, lørdag og søndag. Foto: privat Foto: privat