Jakob Skillingstad er en ung gutt med mange talenter. Det kommer spesielt fram på idrettsbanen. Her behersker han fire idretter i form av sykling, langrenn, hopp og kombinert. Han hevder seg i toppen av resultatlistene innenfor hver av disse idrettene. Derfor har det også blitt en liten hodepine for han til sist ønsker å satse på. Selv om han gjerne skulle ha holdt på med alt, har han nå gjort et valg.

– Når man kommer på et visst nivå går det ikke å holde på med mange idretter. Selv om allsidighet er bra, vil man på et punkt være nødt til å spesialisere seg, sier Skillingstad.

Et lett valg

For Skillingstad, som blir 15 år i 2017, var valget til slutt ganske enkelt.

– Jeg kunne ikke slutte å hoppe på ski. Jeg synes at det er den perfekte idretten, som jeg virkelig elsker å drive med. Jeg har fått muligheten til å gå på kombinertlinja på Heimdal i Trondheim halvannet år fram i tid. Da ligger alt til rette for at jeg kan satse videre gjennom et tilpasset opplegg i skolehverdagen. Her får jeg tilgang til topp muligheter både hva langrennsløyper og hoppbakker angår, sier Skillingstad.

Han understreker at det ikke betyr at noe legges på hylla ennå.

– Det gjenstår fortsatt en sommer på sykkelsetet. Så får vi se hvordan det blir i framtida, sier Skillingstad.

– En fantastisk bakke

Mye av gleden ved å holde på med hopp er skapt i Kveldteigen.

– Skillet mellom K73-bakken og de moderne bakkene sørpå blir stadig større. Kveldteigen er en bakke som er beregnet for klassisk skihopp, der svevkurven er umoderne og landingen knallhard, sier Skillingstad.

Likevel har Kveldteigen betydd mye for utviklingen.

– Tilløpet gir mye fart, og kurven gir lang tid i svevet. Behersker jeg denne bakken til fulle, er det ikke noe stort problem å beherske hoppbakker som er hakket større. Gjennom alle år har den vært en fantastisk treningsbakke.

VANT: Jakob Skillingstad gikk til topp i det uoffisielle norgesmesterskapet i kombinert for 14-åringer i fjor. Arkivfoto Foto: Karl Erik Steffensen ° Altaposten