Det sier Ramsund-skytteren Terje Andreas Solaas (17) etter at han har gjort seg ferdig med årets juniorfinale i miniatyrskytterfinalen. Gjennom vinterens åtte runder har nemlig 17-åringen fra Ramsund vist seg som den aller sterkeste. Derfor henviste han blant annet mannen som har blitt regnet som Norges beste juniorskytter, Bodø Østres Vegard Ysland til skive to.

– Jeg er veldig fornøyd med inngangen til finalen. Men finalen i seg selv gikk dessverre ikke så godt som jeg hadde håpet, sier Solaas.

Da det gjaldt som mest ble finalen preget av nerver for 17-åringen.

– Det var selvfølgelig kjedelig at det gikk som det gjorde. Men når man begynte å riste, og hadde vanskeligheter med å holde våpenet stødig, så ble femteplassen utgangen på konkurransen denne gangen, sier skyttertalentet.

Han er klar på at han har planer om å komme tilbake.

– Dette er min første finaleplass. Men jeg satser på at det skal gå langt bedre neste år, sier Solaas bestemt.

Sterke rekrutter

Mens han tar gevær og utstyr og forlater Kvæfjords innendørs skytebane, var det duket for yngstebror Thomas Solaas og kamerat Aleksander Instanes Markussen. Mens de inntok skytebanen ga de aller beste kamp om plassene helt fram til siste skudd var avlevert. Likevel måtte de ta til takke med henholdsvis femte- og fjerdeplass.

– Jeg ødela det aller meste med en veldig dårlig innledning på konkurransen. Etter 47 poeng på de første fem skuddene var mye ødelagt, sier lillebror Solaas og ser bort på sin klubbkamerat.

– Jeg kan heller ikke si meg helt fornøyd med fire niere i dag, sier Markussen. Han kom inn som reserve på skive fem, og kjempet lenge om en pallplass.

Seier og andreplass

Fra lokale skytterlag var det kun en mann som kunne klatre opp på toppen av seierspallen. Det var andreklassingen Eivind Killi fra Trondenes Skytterlag.

– Han skjøt stødig og sikkert gjennom hele konkurransen. Seieren var aldri truet for han, sier Kvæfjord Skytterlags radarpar, John Morten Mortensen og John Olav Solaas.

Men Trondenes Skytterlags Idar Sareussen utfordret den gjeveste medaljen i klasse V55.

– I en meget spennende duell med Knut Bakken fra Stjørdal var det ikke mer en 0,7 poeng som skilte i sistnevntes favør.

Klassen som huset de beste skytterne, klasse 5, var kjemisk fri for lokal deltakelse. Her var det til slutt Miklas Ellingsen Brunes fra Bodø Østre som stakk av med seieren. Han var 0,6 poeng foran sin nærmeste konkurrent, Arnt-Erik Aune fra Beiarn.

Stabilt deltakertall

For det lokale skytterlaget har miniatyrskytter-konkurransen for lenge siden utviklet seg til en av Norges største konkurranser på vinterstid. Det merkes også på nivået til deltakerne.

– Det er tydelig at deltakerne prioriterer vår konkurranse. Det betyr også at de starter oppkjøringen til vinterens høydepunkt tidligere enn før. Resultatene inn imot finalen er sterkere. Så er det også slik at det er et klart synkende nivå på resultatene når det er duket for finaler, sier Solaas.

Han understreker at det skyldes finalens spesielle form.

– Det skapes forventninger med innmarsj, musikk og kommentering underveis på standplass og et sisteskudd som avleveres ett og ett. Vi har med andre ord skreddersydd en skikkelig nervethriller, sier Solaas.

Han legger også til at dette er en konkurranse med solid økonomisk betydning for skytterlaget.

– Men dugnadsinnsatsen er stor, og timebetalingen dårlig, sier Solaas.

GRATULERTE: Thomas Solaas (t.v.) og Aleksander Instanes Markussen (t.h.) gratulerte eldre rekrutt-vinner Emma Eliassen med seieren. Foto: Ivar Hjelvik
TILFREDS: Med 459 deltakere under årets Parabolflua cup holder Kvæfjord skytterlags miniatyrkarusell et stabilt høyt deltakertall. Det er både John Olav Solaas og John Morten Mortensen fornøyd med. Foto: Ivar Hjelvik