Som ventet viste skilaget at de kan hevde seg godt under årets utgave av Nordisk samemesterskap, som i år gikk av stabelen i Trondheim. Med sin store kontingent av løpere ble det levert gode prestasjoner både under fredagens reingjeterløp og lørdagens klassiske renn.

– Selv om det var tidvis skrinn deltakelse i enkelte klasser, var det mange som leverte gode prestasjoner i langrennsløypa, sier Fjell-leder Sveinung Ims.

Han oppsummerer blant annet at klubben kom hjem med fem gullmedaljer etter at reingjeterkonkurransen var unnagjort. Lørdag fortsatte Fjell-løperne å imponere under spesialøvelsen langrenn i klassisk stil.

– Da hentet vi hjem seks gullmedaljer. Samtidig var det også mange som leverte gode søknader til å få gå Arctic Winther Games neste år, sier Ims om prestasjonene på lørdagens øvelse.

– Stas å klare kravet

En av dem som kunne juble over at hun får være med i kontingenten som neste år kan sette seg på flyet til Canada for å delta under Arctic Winther Games i Fort Smith og Hay River, er Katrine Tovås (13).

– Jeg synes at det er stas å klare dette. For meg gikk det helt klart best under lørdagens konkurranse. Jeg er ikke så veldig glad i kombinasjonen ski og lassokast, som vistes godt under fredagens konkurranse. Men lørdag er jeg veldig godt fornøyd med min andreplass, sier Tovås.

Nå ser hun fram til å konkurrere i andre nasjonale konkurranser.

– Neste helg bærer det til Holmenkollen for å delta i Ungdommens Holmenkollrenn. Over to konkurranser får man møte på de beste i Norge. Min målsetting er å gjøre det bedre enn jeg klarte i fjor, sier Tovås.

God innsats

Mange lokale løpere sørget for å vise at de er helt i toppen av sine årsklasser når det kommer til konkurranser. Blant dem var Ida Tovås, Marcus Åshovd, Sverre Hanssen, Ina Nylund, Helene Solum og Berit Anne Reinås. Alle seks sørget for å hente hjem gullmedaljer under årets nordiske samemesterskap.

STERK: Sverre Hanssen ga jernet under årets Samemesterskap. Han leverte to gode prestasjoner i helga. Foto: Sveinung Ims
BEST: Berit Anne Reinås viste seg som sterkeste kvinne under fredagens reingjeterløp. Foto: Ivar Hjelvik
SØLV: Helge Ims hentet hjem sølv fra årets samiske mesterskap. Her i aksjon under fredagens konkurranse.
GULL: Marcus Åshovd hentet hjem to gull i 16-årsklassen fredag og lørdag. Foto: Sveinung Ims