Det konkluderer trener Margunn Haugenes med etter at årets første kamp på stor bane var gjennomført. Inntrykket som Medkila-treneren satt igjen med var like varierende som hun forventet på forhånd.

– Vi leverer jo en første omgang som jeg er relativt godt fornøyd med. Da er det vi som er klart førende. Laget leverer en god omgang med brukbar pasningskvalitet. Så er det også slik at vi ikke klarte å opprette energien de siste 45 minuttene. Da inviterer vi også Fløya litt mer med inn i kampen. En ujevn kamp som vel ikke kan regnes som noen «højdare», sier treneren, før hun utdyper sin kampgjennomgang:

– Vi er best på banen i dag. Og det er uansett veldig godt å ta med seg en seier inn imot de neste treningskampene, sier Haugenes.

– Godt førsteinntrykk

Dette var også den første kampen hvor de profesjonelle amerikanske spillerne fikk muligheten til å markere seg. Og Haugenes er veldig godt fornøyd med samtlige i sesongstarten.

– Bakerst er Megan Kufeld rett og slett bunnsolid. Det gjelder også for forsvarsspiller Alexandra Quincey. Hun har god kontroll gjennom hele kampen. Det har også Alexandra Quincey. I tillegg scorer hun et mål og viser at hun er en målfarlig spiller på dødball. Angriperen Tiffany McCarty leverer også scoring på et godt utført soloraid. Også hun hadde flere scoringssjanser, og viste at hun blir en farlig spiller denne sesongen, sier Haugenes.

Gjennom treningsarbeidet og i denne første kampen har hun troen på at de amerikanske proffspillerne er gode signeringer.

– De har alle vist tegn som

Kontinuerlig prosess

I tillegg er til noen veletablerte spillere var også søndagens Medkila-lag preget av å ha mange unge jenter på laget som har sitt første a-lagskamp for Medkila. I tillegg til gjestespilleren Celine Hagen var det til sammen sju spillere født i 2001 med på å bidra for Medkila i oppgjøret.

– Noen av de unge spillerne er hospitanter, mens andre vil bli en del av årets stall. I dag er det flere av dem som leverer kanonbra opptredener. Så er det også slik at vi skal matche dem forsiktig og ha dem lenge, sier Haugenes.

Hun understreker også at prosessen ved å få forsterkninger inn i stallen pågår kontinuerlig.

– En ting er å forsterke stallen. En helt annen er å forsterke førsteelleveren, sier treneren.

Hun er helt tydelig på at hun fortsatt forventer at det vil skje noe med førsteelleveren i tida framover.

– En til to signeringer forventer jeg fortsatt vil komme inn før årets stall er satt.

Noen knepp opp

Neste utfordring venter rundt neste sving og knapt det for laget. Kommende fredag venter toppserielaget til Trondheims Ørn på andre banehalvdel. Dagen etter får man en første pekepinn på hvordan det ser ut med styrkeforholdet mellom Medkila og Grand Bodø.

– Søndagens kamp viser jo også at det er ting å jobbe med i de videre forberedelsene. Til nå har vi også hatt vårt fokus på det defensive arbeidet, og samtidig visst at vi ved å framstå trygt defensivt også vil få offensive brudd. Siden det er kort tid imellom kampene rekker vi kun restitusjon og et par økter. Så forventer vi tøffere motstand i de neste treningskampene, sier Haugenes.

SKÅRET: Tiffany McCarty fant veien til nettmaskene i oppgjøret mot Fløya. Foto: Tony Quinn/ISI/REX/Shutterstock