Syvåringen var i lykkerus etter å ha kommet seirende ut fra sin siste kamp lørdag. Han hadde nemlig vunnet over en motstander med rødt belte, noe som er flere hakk over det hvite beltet.

– Dette var perfekt. Å vinne var gøy. Det kan ikke bli bedre, sier han.

Den unge taekwondo-entusiasten har bare gått på taekwondo i ett år, og var egentlig forberedt på å tape sin siste kamp for dagen.

– Dette var en vanskelig kamp, for han var egentlig mye bedre enn meg, forteller han.

Konsentrert

Wahl gikk likevel frem som et godt eksempel, og nektet å gi opp. Motstanderen ledet lenge kampen, men Wahl fikk to raske spark helt på slutten av kampen – noe som gjorde at syvåringen kunne ta en knepen seier etter en jevn og intens kamp.

– Å holde oppe konsentrasjonen gjennom en lang kamp er vanskelig, spesielt når det er en tøff kamp. Men jeg var fokusert, og det var derfor jeg klarte å vinne. Jeg tok han igjen på slutten, for jeg forsvare meg og prøvde å få inn noen slag og spark, sier Wahl.

Mestringsfølelse

Oskar har bare deltatt på en taekwondo-turnering én gang tidligere, men tror det kan bli mange flere turneringer

– Det er utrolig morsomt å få være med. Taekwondo er kjempegøy, for jeg liker å slå og sparke. I en turnering får jeg være med på mange kamper, og det jeg liker jeg. Det er også gøy å trene, sier han.

– Det er også gøy når jeg får det til og gjør det bra. Jeg håper jeg kan være like flink neste gang som jeg var i dag, forteller han.

– Jeg synes det er gøy å lære nye teknikker, og å trene på å mestre dem bedre. Da kan jeg bruke de i kamp, og det er gøy, sier han. Jeg gleder meg allerede til neste gang jeg skal være med på et stevne, sier han.

Medaljesanking

Kiap hadde flere utøvere som tok medalje under Nord-Norgesmesterskapet.

Lilly Rasmussen (ungdom jenter), Eivind Aspenes Isaksen (ungdom gutter), Alexsander Eriksen (junior gutter), Axel C. Alqhuist Slagstad (senior menn), Markus Andre Josefsen (Mønster Gutter lav Cup) og Ida Aspenes Isaksen (Mønster gutter lav Cup) fra Kiap tok alle gull under mesterskapet.

FLINK: Simon Pleym Jonassen (til venstre) og Lars Grøvan fikk demonstrert teknikken sin i en kamp mot hverandre. Foto: Theodor Karlsen