Den nye treneren er et helt ubeskrevet blad i Harstad tidligere. Men fysioterapeuten fra Sarpsborg har en fortid som gjør han meget velegnet i jobben med å gi lokale toppidrettsspirer god veiledning.

– Min bakgrunn er fra roing. Her har jeg satset hardt, og har blant annet konkurrert for Norge på juniornivå. Men jeg har også drevet med mange andre idretter, forklarer Paulsen.

Videreutvikling

Treneren går inn og fyller Elisabeth Lindstrøm Hansens sko etter at hun nylig gikk ut i mammaperm. Det ser treneren på som en meget spennende utfordring.

– For meg er det inspirerende å få muligheten til å påvirke og å videreutvikle de lokale utøverne innenfor sin idrett. Så blir det også gøy å jobbe med ungdommer som vil satse for å nå toppnivået innenfor sin idrett. Jeg går til en interessant oppgave, mener Paulsen om det han står overfor.

Olympiatoppens satsingsgruppe består i dag av ni lokale utøvere. I regi av Olympiatoppen møtes de en gang i uka for å trenes. Dette er et opplegg som i praksis har pågått i det siste halvåret av 2016 i gymsalen på Heggen videregående skole. Temaet har da vært basistrening innenfor teknikk og motorikk.

– Jeg har selv vært igjennom opplegget til Olympiatoppen som aktiv, og har hatt stor nytte av organisasjonens innspill på treningsfronten, sier Paulsen.

Foregangseksempel

Prosjektleder i Olympiatoppen Nord-Norge, Morten Trane, er fornøyd med hva som skjer i Harstad.

– Vi er meget godt fornøyd med Lindstrøm Hansens bidrag for Olympiatoppen. Samtidig er vi spent på hva Jørgen vil tilføre når han trer inn i trenerrollen. Han har en bred erfaring, både på toppidrettsnivået som utøver og i form av trenerkompetanse, sier Trane.

Han er også imponert over hvordan Harstad har omfavnet muligheten siden Olympiatoppen gikk inn og skapte en tverridrettslig toppidrettsgruppe.

– Miljøet har virkelig omfavnet prosjektet og skapt engasjementet som vi ønsker og etterspør. Hvordan Harstad-miljøet har tatt løs på sitt prosjekt er virkelig et eksempel til etterfølgelse, sier Trane.