Olsen koblet ut tanker om at medaljer sto på spill da hun for først gang kunne konkurrere om mesterskapstitler. Helgens kretsmesterskap i Bardu ble en opptur for utøveren i U14-klassen.

Det ble gull både i storslalåm lørdag og i slalåm søndag.

– Kunne vært råere

– Jeg er mest fornøyd med storslalåmgullet. Det var jevnest i denne greinen, og jeg visste at jeg måtte kjøre bedre og råere i andre omgang for å sikre seieren, sier Olsen.

Hun ledet med i underkant av to sekunder etter første omgang, og økte til seier med 3,3 sekunders margin. Riktignok kjørte toer Nora Hall fra Narvik utenfor kretsmesterskapet, men for Olsen gjorde det godt å sette alle konkurrentene på plass.

Ungjenta var enda mer suveren i slalåm søndag da Hall ikke stilte til start. Olsen ledet med drøyt fire sekunder etter første omgang, og vant med en margin på snaut åtte sekunder til Majen Bergseth fra Tromsø.

– Det var ikke snakk om å sikre seieren bare ved å komme til mål. Jeg satset på å kjøre enda tøffere og bedre i andreomgangen, sier hun.

– Egentlig syns jeg det gikk litt for sakte begge dager. Jeg kunne vært enda litt røffere i stilen, og var nok litt forsiktig i starten, sier Olsen, som ikke forventet å to dobbelt gull.

– Det er veldig artig å bli kretsmester. Jeg regner ikke med å vinne fordi jeg har gode konkurrenter. Kanskje vant jeg fordi jeg har trent mye og godt i det siste, sier Olsen.

Allsidig

Olsen er kretsmester fra tidligere selv om hun ikke har deltatt i mesterskap i alpint før denne helga. I fjor vant hun to KM-gull i friidrett i lengde og spyd.

– Jeg liker alpint best fordi det er så mye fart og spenning, men skal være med på begge idrettene videre, sier hun.

Caroline Sommerbakk Hoseth ble kretsmester i slalåm og tok sølv i storslalåm i U16-klassen etter at utøverne fra Nordland var strøket fra KM-listene.

MESTER: Sigrid Olsen fra Harstad på toppen av seierspallen omkranset av toer Majen Bergseth og treer Runa Sundelin, begge fra Tromsø. Foto: privat