For det er ikke lenger enn to år siden Elvenes og Jensen fant ut at de ville prøve å skape aktivitet i den tidligere så tradisjonsrike håndballbygda. Likevel var det mange år siden idrettslaget kunne presentere noen form for håndballaktivitet. Likevel ville duoen gjøre et nytt forsøk.

– Vi hadde barn som selv ønsket å spille håndball. Da kom vi til den erkjennelsen at det ville være for galt å måtte kjøre over Kvæfjordeidet for hver gang det var trening eller kamp. Derfor startet vi like godt opp vår egen aktivitet, beretter Elvenes og Jensen.

Små forhold

Det begynte med små forhold for duoen.

– Starten skjedde for to år siden i februar. Da kom vi oss inn i en liten gymsal. Det dreide seg om små forhold. Men vi valgte å kaste oss rundt for å se om det var noen interesse for håndballen, sier Elvenes om den spede begynnelsen.

Det startet forsiktig med at laget for ett alderstrinn ble formet.

– Derfra har det egentlig bare eksplodert. Vi ble nødt til å rekruttere inn flere trenere og mer støtteapparat. Nå har vi fått inn mange ressurspersoner og har dannet styre, sier Elvenes, og blir fulgt opp direkte av Jensen:

– Flere og flere kvæfjerdinger har lyst til å spille håndball. Bare siden jul har vi opplevd å få seks nye gutter tilknyttet til oss. Nå har vi sju lag og like i under kan av 50 unge spillere i alderen 7–11 år.

Aktivitetsdag

Det har også gitt seg utslag i at laget også har blitt fullverdige arrangører av sin aktivitetsdag.

– I fjor kom 11 lag på vårt årlige arrangement. I år er 48 lag med på å gjøre dette til ei flott håndballhelg, sier Jensen.

– Hva er målsettingen for håndballklubben i tida framover?

– Noen soleklar målsetting har vi ikke gjort oss opp. Men det et ønske at vi på lang sikt skal klare å etablere oss med lag i hver eneste aldersklasse, mener Elvenes.

Ressurspersonene ser også for seg at aktivitetsdagen også får en annen form.

– Det er mulig at vi er nødt til å ta i bruk en ekstra dag neste år. At det blir et turneringspreg på vår aktivitetshelg er ikke utenkelig, sier ressurspersonene fra håndballgruppa

JUBLER: Ressurspersonene er meget godt fornøyd med oppblomstringen av håndball i Kvæfjord. Fra venstre: Ida Helen Nilsen, Christine Elvenes, Ane-Therese Jenssen og René Normann. Foto: Ivar Hjelvik
DOMMERE: Martine Elvenes Hammer (12) og Mariell Svendsen Haugnes var utlånte dommere fra Harstad HK som hjalp arrangørklubben på dommersida. Foto: Ivar Hjelvik
VEILEDER: Trener Karianne Ytterstad veileder sine tropper fra Lia Brage i kamp. under helgas to aktivitetsdager i Kvæfjordhallen. Foto: Ivar Hjelvik
FINTER: Sondre Andersen viste fram et repertoar av finter for Lødingens 9-årslag. Foto: Ivar Hjelvik
AVANSERER: Markus Ytterstad Sofienlund stormet i angrep for Lia/Brages 9-årslag. Foto: Ivar Hjelvik