Det sier Margunn Haugenes etter at hun hadde sin første offisielle oppgave som Medkila-trener denne helga. Det gjorde hun ved å få et inntrykk av de unge fotballtalentene som befinner seg i regionen gjennom klubbens talentsamling.

– Det er mange spennende talenter i regionen. Jeg er positivt overrasket over deres nivå. Det kan fort hende at det befinner seg et par spillere i denne gruppa som er aktuelle for årets Medkila-stall, sier Haugenes.

Talentsamlingen, som samtidig inkluderte mange av Medkilas etablerte kvinnelagsspillere, var Haugenes første treninger med klubben under hennes ledelse.

– Jeg må jo si at det er deilig å endelig komme litt i gang her oppe. Førsteinntrykket av klubben har også vært veldig godt. Klubben har et verdigrunnlag som er spennende, og som stemmer overens med personlige verdier. Det var et viktig aspekt i vurderingen da jeg sa ja til jobben, sier Haugenes.

Kontinuerlig prosess

Hun er også klar på at jobben med å forsterke stallen blir en prioritert sak i tida framover.

– Vi skulle jo ideelt sett vært der at vi hadde begynt å sette stallen nå. Men slik er det ikke. Laget har mye ungt og spennende i rekkene. Og det er bra. Så vet vi også at klubben er nødt til å ha inn mer, men trenger nok også rutine i denne prosessen. Vi har jo sikret oss tre amerikanerne som forhåpentlig bøter på at vi mistet tre av våre beste spillere til andre klubber. Så får vi se. Stallen er jo i ferd med å ta form, og må etter hvert komme på plass. Samtidig setter vi jo ikke noen strek i denne prosessen.

Plutselig kan det skje ting. Og vi skal fortsatt være flaggskipet i nord, sier Haugenes.

Hun påpekte også at forholdene for utvikling av spillere absolutt lå til rette i klubben.

– Når vil årets målsetting være klar?

– Det har jeg tenkt å gjøre på La Manga. Da før jeg en hel uke sammen med gruppa, og kommer til å kjøre en del prosesser i denne sammenhengen. Da har vi også dannet oss et bedre bilde av hvor vi står hen, sier Haugenes.

Gjennombruddshissig

– Hvordan vil årets Medkila-lag se ut spillemessig med deg som trener?

– Det vil nok være et fokus på den defensive strukturen. Den må være solid, Så er jeg nok også mer glad i en såkalt gjennombruddshissig spillestil enn det som går for å være såkalt possession-orientert. Men så vil det igjen bli et spørsmål om hvem vi møter. Så er det også slik at vi er nødt til å utnytte lagets styrker på best mulig vis, sier den nye Medkila-treneren.

Etter helga drar Haugenes tilbake til Grimstad før hun flytter til Harstad neste helg. Offisielt starter hun i trenerjobben 1. februar.