I løpet av 60 minutter hadde Harstad scoret 49 mål mot Bardu, og bare sluppet inn 18. Med ni seire på ni kamper og en målforskjell på pluss 185 er en ting klart, nemlig at det bare er i teorien at det er mulig at Harstad ikke topper tabellen når sesongen er slutt.

Etter divisjonsomleggingen har Harstad bare møtt klart svakere motstand, og skulle Harstad bli serievinner er det en playoff-turnering med to Trondheim-lag og to nordnorske lag som venter Harstad.

Øver på kampplanen

Anette Linaker Olsen ble den mestscorende spilleren mot Bardu med sine 10 nettkjenninger, og bakspilleren mener at seieren over Bardu er spillemessig den beste kampen av Harstad denne sesongen.

– Når vi møter svakere motstand er det viktig at alle går ut

og gjør de arbeidsoppgavene som er avtalt på forhånd. I angrep øver vi på avtalte taktikker, og vi fokuserer også på å forsvare oss riktig, sier hun.

– Et bedre lag

Harstad vant 36–18 over Leknes forrige helg, men Olsen mener jentene var mye mer fornøyd med seieren over Bardu på søndag.

– I dag klarer vi stort sett gjennom hele kampen å spille på det nivået vi burde være på. Vi gjør hverandre god, har gode angrep og forsvarer oss godt. Forrige gang kunne vi ha spilt bedre, og det er derfor bedre stemning i dag når vi gjør det vi skal, sier hun.

– Vi forsvarte oss godt i dag. I duellene var vi tøffe, og markeringene var gode. Det ble en del utvisninger, men vi må jobbe med å være tøffere hvis vi skal ha noen ssom helst sjanse til å kvalifisere oss til 2.-divisjon. I dag var vi god, for alle spillerne meldte seg på, sier hun.

Olsen mener hun har sett forbedringer innad i laget de siste månedene.

– Vi har blitt mer samspilt enn det vi har vært tidligere. Vi begynner å kjenne hverandre godt nå. I de kampene vi spiller nå er det viktig at vi fokuserer på oss selv, og at vi ikke slakker av selv om vi leder med mange mål. Klarer vi det får vi øvd inn kampplanen bedre, og vi blir også bedre forberedt før playoff-kampene, sier hun.