Sportslig leder for Medkilas kvinnelag, Ole-Martin Linaker, gir sitt svar på hva som har forandret seg med klubbens talentsamlinger de siste 15 årene. Han er klar på at det finnes flere unge spillere i regionen som har et stort talent nå enn for få år siden.

– Spillerne holder et gjennomsnittlig høyere nivå enn de gjorde på starten av 2000-tallet. Men de er også ganske alene i sine respektive klubber. Derfor innkaller vi spillerne for å presentere oss selv som et naturlig alternativ for videre fotballsatsing, sier Linaker.

Og at nivået på talentene er høyt, fikk den sportslige lederen absolutt et svar på under samling.

– Den siste økta vår var en ren spillsekvens. Da kom det godt fram at spillergruppa holdt et høyt nivå, mener Linaker.

Han understreker at et vesentlig poeng med helgas samlinger er å gi spillerne inspirasjon og motivasjon.

– Ved å komme sammen får de se at flere spillere befinner seg på samme nivå. For vår del får vi muligheten til å gi spillerne inspirasjon og motivasjon. Det kan de ta med seg hjem til bruk i sin egen treningshverdag.

– Det er også viktig for oss å ivareta vår rolle som regionens største klubb på kvinnesida. Vi ønsker å stå fram som et naturlig alternativ for talenter som vil satse på fotballen.

– Er det spillere fra denne gruppa som du mener kan bidra til klubbens førstelag i sesongen som kommer?

– Erfaringsmessig tar det en halv til en sesong fra talentene blir en del av stallen til de har akklimatisert seg. og er klar for å bidra til klubben. Det er en prosess å skulle tilpasse seg til et toppnivå i en eliteklubb, mener Linaker.