Det sier lederen i Harstad Skøyteklubb etter at man opplevde ei helg med voldsom tilstrømning. Da stadionportene til skøytebanen i helga ble åpnet for første gang denne sesongen , viste besøkstallene meget positive tendenser. Det betyr også håp for en klubb som har slitt med milde vintrer og vanskelige forhold over lang tid.

– Vi har tall fra helga som viser at det var mellom 600 og 700 mennesker innom på vår relativt nylagte skøyteis. Det lover bra, sier Fagerland.

Viktige isleggere

Skøytelederen mener at det er på høyt tid at klubben lyktes med å få med seg værgudene på å fryse isen på Kanebogen stadion.

– Det har vært en omstendelig prosess. Denne sesongen har det blitt gjort tre forsøk på å legge is. Først lyktes vi nesten i slutten av oktober. Deretter ble det gjort et nytt forsøk før jul som ble tatt av mildværet i romjula. Men nå har vi endelig lyktes, sier Fagerland om prosessen som vanligvis krever halvannen uke med stabil kulde for å lykkes.

At man er såpass sein med å komme i gang med sesongen på skøytesida er noe som også setter sitt preg på oppslutningen i skøyteklubben.

– Akkurat nå står vi med rundt 20 rekrutter som reiser rundt i sesongen og deltar under konkurranser. Det er nok også et tall som gjenspeiler isforholdene. Men vi har også et håp om at tallet skal øke i tida framover når vi åpner våre skøytetreninger i uka som kommer. Helga viste at det ikke er noe å si på etterspørselen av vårt tilbud, sier Fagerland.

Omstokk på tankesettet

Tidligere har Fagerland tet varsellamper for den lokale skøytesportens framtid. Det er ikke tilfellet i dag.

– Jeg har revurdert situasjonen og velger nå å se positivt på framtida. Grunnen til det er Irettsbyen Harstad og prosjektplanene som de kan framlegge. I denne sammenhengen tror jeg på at det innen en femårsperiode er mulig å få til et solid skøyteanlegg i byen. Denne gangen må det ende godt for skøyteklubben, sier Fagerland, før hun utdyper:

– En ny flerbrukshall med isflate kan være med på å revitalisere idretten. Med et nytt og moderne idrettsanlegg er jeg sikker på at jeg sikker på at skøytesporten kan få et nytt løft. Derfor er jeg optimistisk med tanke på framtida, sier Fagerland.

ISLEGGERE: Jan Harald Nilsen, Vidar Hansen og Hermann Fyrvik lyktes med årets skøyteis på tredje forsøket i år. Foto: Ivar Hjelvik