Harstad IBK kunne tatt med seg alle tre poengene mot topplaget Sveiva, men gjestenes utligning til 7-7 fire sekunder før slutt satte stopper for en Harstad-seier.

Forrige helg tok Harstad Innebandyklubb sine to første poeng denne sesongen etter kamp mot Haugerud hvor resultatet var 6-6 etter ordinær tid. Da sikret Harstad IBK to poeng ved å vinne den påfølgende straffekonkurransen, men lørdag fikk Harstad bare med seg ett poeng etter å ha tapt mot Sveiva etter nok en straffekonkurranse.

Sveiva byttet ut målvakten da det var 30 sekunder igjen av kampen, og gjestene presset på et Harstad-lag som prøvde å forsvare sin ettmålsledelse.

Men fattige fire sekunder før slutt utlignet Sveivas Marius Pedersen. Ikke en god opplevelse for et Harstad-lag som før kampen lå på sisteplass på tabellen med bare to poeng, hele åtte poeng bak neste lag.

- De siste minuttene lå vi kompakt bakpå og slo vekk ballen igjen og igjen. Vi hadde god kontroll, og da de hadde byttet ut målvakten med en utespiller hadde vi også et bomskudd på det åpne målet. Å slippe inn et mål fire sekunder før slutt er helt forferdelig kjipt. Det er for dårlig, sier kaptein Tom Bakken.

- Uflaks

Målvakt Jani Pyykö hadde allerede mesterlig reddet en straffe i kampen, men også under straffekonkurransen viste den erfarne målvakten seg frem. Pyykö reddet to av straffene, men på grunn av bommer fra Ritvars Berzins, Tom Kirmužs, Mika Heikurainen og Ali Pekkala var det Sveiva som fikk bonuspoenget fra kampen.

- Det er så frustrerende. Vi hadde en god målvakt i dag, men det hjelper ikke noe når vi ikke klarer å score. Jeg følte selv at jeg beveget meg sidelengs, slik reglene sier, og ikke bakover, men det er ikke noe jeg kan gjøre med det nå, sier Kirmužs.

Spektakulære scoringer

Sportslig leder Nicolai Christensen hentet inn løperen Ritvars Berzins fra Latvia tidligere i januar, og han imponerte i debuten i forrige kamp mot Haugerud. Mot Sveiva demonstrerte måljegeren hvorfor han alene kan være håpet om at Harstad skal berge eliteserieplassen. Berzins scoret to av målene, og leverte tre målgivende pasninger.

Det var likevel ikke antall scoringer som imponerte tilskuer-Fakta

ne i Harstadhallen, men heller hvordan de ble scoret. I første periode var Harstad IBK mest opptatt av å ligge kompakt og forsvare seg med mange mann bak ballen, men da Berzins først fikk sjansen var det på spektakulært vis. Elleve minutter ut i kampen knallet han til fra midtbanen, og ballen havnet i krysset. Senere scoret han på nytt fra et langskudd. Da han forsøkte seg den tredje gangen fra midtbanen traff ballen stanga, og Stein Vegard Larsen Dahl scoret på returen.

- Får jeg muligheten og rom til å prøve på et slike skudd forventer jeg mål, for jeg vet jeg er god nok til å score på de sjansene. Uansett hvor jeg er på banen, til og med på midtbanen, kan jeg score på de muligheten, sier han.

Selv om Berzins er misfornøyd med bare ett poeng, er han fornøyd med egen innsats.

- Det er uten tvil godt å score mål. Jeg prøver å komme med energi til laget, og jeg prøver å løfte laget. Det fikk jeg til i dag. I tillegg forventer lagkameratene mye av meg, og det presset får det beste ut av meg, sier han.