18-åringen fra Skånland, som bor på Lillehammer men går for Fjell skilag, var bare et fall på fredagens 10 kilometer fra å ta med seg alle tre gullmedaljene. I sprintfinalen lørdag vant han derimot med minst mulig margin. Ett fattig hundredel foran Brage Bø fra Larvik ski.

Endelig hadde jeg lyktes

– Utrolig artig at jeg klarte å ta det gullet på sprinten. Jeg startet dårlig og lå helt sist halvveis. Jeg klarte å avansere underveis. og da spurten startet skjønte jeg at jeg hadde muligheter på gullet, og spurtet som jeg aldri har gjort tidligere.

– Det var umulig å si helt sikkert at jeg hadde vunnet da vi passerte målstreken. Følelsen jeg fikk da det etter målfoto ble klart at jeg hadde vunnet med ett hundredel, kan ikke beskrives. Endelig hadde jeg lyktes med å gå helt til topps i en nasjonal konkurranse. Jeg har som oftest endt på 3.- eller 4.-plass.

– Det å endelig klatre helt til topps og vinne, er en helt annen følelse enn å kapre de andre plasseringene, fortalte en tydelig stolt Jan Arthur til Harstad Tidende lørdag, og la til at han håpet å kunne hevde seg i toppen også på søndagens 10 kilometer klassisk.

Et sliteløp

Og det klarte han.

Han nærmest utklasset konkurrentene, og kom i mål 16 sekunder foran Håvard Moseby fra Kjelsås IL og Filip Fjeld Andersen fra Geilo, som delte andreplassen.

– Dette var et skikkelig sliteløp. Kroppen føltes tung etter løpene fredag og lørdag og jeg følte at det ikke var kraft nok i frasparkene. Jeg gikk likevel hardt ut fra start, og fikk sekundering underveis at jeg ledet med seks sekunder etter halvgått løp.

– At jeg til slutt vinner med hele 16 sekunder får jeg håpe blir lagt merke til, og at jeg kanskje har satt spor etter meg i løpet av helga, sier Jan Arthur.

Feil å si at jeg ikke håper

Han hevder ikke å ha hatt fokus på junior-VM i Park City, USA, i månedsskifte januar/februar.

– Mitt fokus har vært å preseter denne helga. Så får de som har ansvaret vurdere om mine prestasjoner er gode nok til å delta her.

– Men det vil være feil av meg å si at jeg ikke håper på en plass etter det jeg har vist disse dagene her, sier Jan Arthur Reinås.

hundredelsduell: Jan Arthur Reinås slår Brage Bø, på sprinten i norgescupen med ett fattig hundredel. Foto: Svein Halvor Moe. Foto: Svein Halvor Moe
fall: Dette fallet kostet antakelig Jan Arthur Reinås gullmedalje på fredagens 10 kilometer. Foto: Bjørn Hytjanstorp. Foto: Bjoern Hytjanstorp