Han trener 1100 timer per år, eller cirka 3,5 timer daglig. 22-åringen fra Kvæfjord hevder seg stadig høyere på resultatlistene, og har nå valgt å flytte til Lillehammer for å studere og kunne gå enda mer på ski.

Prisen betyr vannvittig mye

– Likevel er ingenting som å komme hjem til Kvæfjord, sa Vesterheim da han ble intervjuet av leder i Kvæfjord idrettslag, Jan Meyer, like etter at han hadde mottatt prisen.

Til Harstad Tidende sier Vesterheim at han er både takknemlig og ydmyk over å være den første som blir tildelt denne prisen.

– Det betyr vanvittig mye for meg å få denne. Jeg er utrolig takknemlig for den støtten og oppbackingen jeg har fått fra klubben. med det beløpet som følger med prisen gir det meg muligheten til å satse enda sterkere. Blant annet skal jeg delta i flere langløp som Vasaloppet og Birken.

- Der håper jeg de som følger disse løpene på NRK skal få sett Kvæfjords draktfarger på skjermen så mye som mulig, sier den ambisiøse skiløperen som hittil i karrieren har oppnådd svært gode resultater, uten å ha en eneste sponsor i ryggen.

Uten sponsor

– Nettopp derfor kommer denne prisen godt med, men selvsagt hadde jeg gjerne sett at jeg hadde en sponsor eller to i ryggen.

- Aller helst håper jeg å få på plass en lokal sponsor som representerer noe jeg kan stå inne for, men sier naturligvis ja også til andre dersom det skulle dukke opp tilbud, sier han.

Knalltøff konkurranse

Vesterheim har også andre konkurransen å se fram til de neste månedene. Første helga i februar går NM av stabelen på Lyngna. Her stiller han både på 15 kilometer klassisk og 30 kilometer med skibytte.

– Konkurransen her er knalltøff i og med at det tillates at også utenlandske løpere kan delta. Klarer jeg en topp-50 plassering i disse løpene eller at jeg kommer inn topp-30 blant nasjonale løpere, vil det være helt sinnssykt bra. sier Vesterheim, som tross sine 22 år mener det vil gå enda noen år før han eventuelt kan hevde seg i norgestoppen.

– Det tar tid og mye trening før man kommer dit, men det er jeg villig til å ofre, sier han

TILHeNGER: Magnus Vesterheim har allerede fått en beundrer i Ade Oke. - Jeg har fulgt med han en stund og han er veldig flink,sier 10 år gamle Ade som stolt fikk tatt bilde sammen med helten sin. Foto: Andreas Isachsen
Åpen hall: Flere titalls unger besøkte idrettshallen i Kvæfjord lørdag og tok del i ulike ballaktiviteter. Foto: Andreas Isachsen